Lifestyle

Zoveel schoenen heeft een vrouw gemiddeld

We looove shoes! We zijn niet alleen gek op leuke pumps en laarsjes, maar ook op stoere sneakers in allerlei kleuren en voor elke gelegenheid hebben we minimaal drie paar in de kast staan. Nu is er uit een onderzoek gebleken hoeveel schoenen een gemiddelde vrouw in de kast heeft staan. Kom jij aan dit aantal?

Lees ook: Dit zijn de leukste sokjes om boven je schoenen uit te laten komen

Schoenen-ziek

Je kast puilt uit van de schoenen, maar je kunt er nooit genoeg hebben. Je wilt het liefst naar elk feestje een andere hak aan en onder een blauwe trui draag jij witte sneakers, maar je hebt toch ook zwarte nodig? Uit onderzoek in gebleken dat de gemiddelde vrouw maar liefst 23 paar schoenen in haar kast heeft liggen, 23! Daarvan wordt een derde niet eens gedragen en veel schoenen worden eens in de zoveel tijd weer vervangen door nieuwe exemplaren.

Waarom kopen we zoveel schoenen?

25% van de vrouwen koopt vier paar nieuwe schoenen per jaar. Ze laten weten dat dit voor hen een geluksmomentje is en bovendien voelen ze zich een stuk zelfverzekerder wanneer ze hun nieuwe schoenen dragen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat een enkellaarsje de perfecte schoen is voor de Nederlandse vrouw en zwart blijkt de meest populaire schoenkleur te zijn.

Ben jij ook zo’n schoenen freak?

Lees ook: Dit is waarom katten graag op je schoenen gaan zitten

Bron: VerradelijkBeeld: Sneakerjagers