Beauty

Beautyworkshop: Dagmake-up aanbrengen

Visagiste Samantha Hoekstra schrijft speciaal voor Girlscene.nl beautyworkshops waar ze je precies uitlegt hoe je je mooi opmaakt! Deze keer: hoe breng je een perfecte dagmake-up aan?

Een dagmake-up kenmerkt zich door de, voornamelijk neutrale en rustige uitstraling.Deze make-up is zeer geschikt voor school, werk, sollicitaties, pasfoto’s etc.Het is een eenvoudige, snelle make-up die iedereen kan leren aanbrengen.

Benodigde producten:
dagcrème
foundation
transparante poeder
oogschaduw
mascara
wenkbrauwpotlood
rouge/blusher
lipliner/lippotlood
lipgloss/lipstick

Gereedschap:
sponsje/kwast
poederkwast
oogschaduwpenseel
blusherkwast
wenkbrauwborsteltje
lippenseel
puntenslijper
tissues
wattenstaafjes

Zorg dat je altijd op een schoon en goed gereinigd gezicht begint. Breng een dagcrème aan laat even intrekken. Zorg ervoor dat de crème goed is afgestemd op jouw huidtype.

Heb je veel oneffenheden op je gezicht? Camoufleer deze dan met een concealer of coverstick. Gebruik je een foundation op waterbasis, poeder de concealer dan altijd af! Breng hierna de foundation aan.

Voor een dagmake-up gebruik je een transparante tot half dekkende foundation. Onder de transparante tot halfdekkende foundations vallen de vloeibare vorm, gelvorm, mousse, crème en een aantal poedervormen.
Heb je een huid met veel oneffenheden? Gebruik dan een halfdekkende foundation. Hou je niet van foundation of wil je helemaal snel klaar zijn? Dan kun je prima uit de voeten met een gekleurde dagcrème.
Let er bij het aanbrengen van de foundation op dat deze in je haargrens en vanaf de kaaklijn vervaagt. Je mag geen afscheiding zien!
Zelfs bij een foundation die nagenoeg dezelfde kleur heeft als je eigen huid blijf je een afscheiding zien als je niet goed uitvaagt.
Vaag vanaf je kaaklijn uit richting je hals en decolleté. Vergeet ook je oorlelletjes niet

Poeder je foundation af met een transparante, losse poeder. Let erop dat je je gezicht afpoedert tegen je donshaartjes in. Laat even intrekken en verwijder met een kwast het overtollige poeder.

Breng nu je oogschaduw aan. Door een licht vochtig penseel te gebruiken fixeer je als het ware je oogschaduw waardoor het nagenoeg de hele dag prima op zijn plaats blijft zitten.

Het mooiste resultaat krijg je door 2 kleuren te gebruiken. De lichtste kleur gebruik je op het bewegend ooglid en de donkere kleur gebruik je in je arcadeboog. (zie afbeelding 1)

Tijd om met je mascara aan de slag te gaan! 
Zet de mascararoller zo dicht mogelijk tegen de wimperaanzet en zigzag hem tot aan de punten van je wimpers. Herhaal dit totdat alle wimperhaartjes zijn voorzien van mascara. Door deze zigzag beweging wordt ieder haartje mooi langs de roller gehaald en tegelijkertijd voorkomt dit het aan elkaar kleven van de wimpers.
Haal nu de mascararoller voorzichtig langs de onderste wimpers. Oneffenheden verwijder je deppend! met een licht vochtig wattenstaafje.

Teken desgewenst je wenkbrauwen bij. Zorg ervoor dat je potloodje een scherpe punt heeft en dat hij qua kleur nagenoeg overeenstemt met je eigen wenkbrauwhaartjes. Borstel je wenkbrauwen in model en teken in kleine streepjes je wenkbrauwen bij. Je kunt ze netjes in model houden met behulp van een wenkbrauwgel of gebruik een oude, schone mascararoller, spuit er een klein beetje haarlak op en haal langs je wenkbrauwen.

De blusher. Om snel de juiste plaats van de blusher te bepalen zuig je je wangen naar binnen en breng je de blusher aan op je jukbeenderen. Begin niet te dicht bij de haargrens en zorg ervoor dat het ook niet te ver op je wangen terecht komt. Anders krijg je appelwangetjes. Laat de blusher goed uitvagen in de foundation.
Let erop dat je niet teveel blusher aan je kwast doet. Je kunt beter een keertje extra aanbrengen dan teveel ineens.

Als laatste de lippen. Een lipgloss kun je direct aanbrengen op de lippen door middel van het sponsje of kwastje. Gebruik je liever lipstick, omlijn dan eerst je lippen met een lipliner of lippotlood in de kleur van je lipstick. Dit voorkomt het uitlopen van je lipstick. Begin met het tekenen vanuit het midden van je bovenlip naar buiten toe. Kleur je lippen in met lipstick. Het mooiste resultaat krijg je door dit met een kwastje te doen. Druk een tissue tegen je lippen en poeder daarna je lippen af met een transparante poeder. Breng nu nogmaals een  dun laagje lipstick aan. Desgewenst kun je voor meer glans nog transparante lipgloss aanbrengen.

Tip! Wanneer je een felle kleur oogschaduw gebruikt, houdt de kleur van je lippen dan rustig. Gebruik je een felle kleur op je lippen, houdt dan je oogschaduw neutraal van kleur!

Deze workshop kun je ook downloaden in printbare versie via hier!

door professioneel visagiste Samantha Hoekstra