Beauty

Kant-en-klaar in de brush

Steeds meer make-upmerken kiezen voor producten met effectiviteit en efficiëncy. Dat klinkt moeilijk, maar het komt erop neer dat ze producten maken die vooral handig en snel in ‘t gebruik zijn. Zoals foundations, blushers en bronzers kant-en-klaar in de brush!

Oftewel: een tube of flacon met daarin vloeibare foundation, blusher of bronzer, en bovenaan een kwastje. Zo komt het goedje (vaak na een paar klikken of draaien) meteen in het kwastje terecht en kun je het direct aanbrengen!
Heel handig, vooral als je haast hebt of om mee te nemen in je tas. Zo maken ze twee producten (bijvoorbeeld een losse foundation en een losse kwast) in één.

Een aantal voorbeelden:

De Brush Foundation van Bourjois. Deze foundation komt meteen in het kwastje bovenaan het ‘potje’, zodat je vingers schoon blijven en je ook geen losse kwast of spons nodig hebt! Met behulp van de drukknop kun je de hoeveelheid foundation die op de kwast terecht komt makkelijk doseren. De prijs is nog onbekend…

Het meest bekende kant-en-klare make-upproduct op gebied van concealers (om wallen, donkere kringen en oneffenheden mee weg te werken) is natuurlijk Touche éclat van YSL. Ik gebruik hem zelf al jaren en hij is niet goedkoop (€ 30,-), maar je doet er zó lang mee en je gebruikt hem iedere dag (ik tenminste wel). Ook wel toverstafje genoemd, door bekende visagisten!

Handige houder met glanzende poeder die in de kwast wordt geschud. H&M, € 4,90. Het hoeft dus niet zo heel duur te zijn…

Nog een product van Yves Saint Laurent: de "Perfect Touch Radiant Brush Foundation". Deze foundation zit ook kant-en-klaar in de kwast, ideaal dus! Niet goedkoop (€ 36,-), maar er zijn wel veertien verschillende tinten, dus vast wel ééntje voor jou!

Een kwast met bronzer "Infinite Bronze Easy Face Bronzer Brush" van Lancaster, hij kost € 20,50. Ik heb deze zelf ook en vind hem erg fijn, maar het is meer een foundation dan een bronzer, vind ik.

Weer een Bourjois product, geheel in stijl getiteld "Pinceau Diffuseur de Poudre Libre: , oftewel ‘los poeder met een kwast eraan’. Hij kost € 13,- en is er twee tinten!