Beauty

Smashbox bij Ici Paris XL

Ken jij het Amerikaanse beautylabel Smashbox al? Ik kende het van de Franse keten Sephora, en zat altijd te kwijlen (bijna, dan…) bij het zien van de nieuwe make-up. Enne, het is nu ook in Nederland te koop. Zij introduceren dit Amerikaans make-up en huidverzorgingsmerk, welke is opgericht door niemand minder dan de twee achterkleinzonen van make-up legende Max Factor.


Dean en Davis Factor waren als kind al in de ban van opa’s werk en zijn imperium. Beide mannen hebben later ook hun sporen in de beautywereld  verdiend. Zo is Davis een beroemde glamour- en modefotograaf die regelmatig sterren als Jennifer Lopez en Angelina Jolie voor zijn lens heeft, terwijl Dean de zakelijke kant van Smashbox voor zijn rekening neemt.
Davis: “Beauty is een kwestie van know how. En het mooiste compliment dat we dagelijks krijgen is dat de modellen en beroemdheden onze make-up laten zitten als ze weggaan na de shoot. Dat gebeurt normaal nooit. Maar in dit geval zijn ze blij met de natuurlijke look die de make-up uitstraalt. Daar kunnen ze dus gerust gewoon mee over straat als een soort natural beauty…”

Een aantal producten van Smashbox:

En de prijzen? Niet goedkoop, maar wel een goede prijs/kwaliteit verhouding. Te vergelijken met Lancôme of MAC, bijvoorbeeld. Een lipglossje kost rond de 14 euro.