Beauty

Nieuwe Catrice producten

Vanaf deze maand liggen er weer spiksplinternieuwe producten van het budget mak-up merk Catrice bij het Kruidvat. Ik testte ze alvast voor je uit!

Oja: Catrice is helemaal proefdiervrij. Cosnova – het bedrijf achter de merken Catrice én Essence – voert geen dierproeven uit, en heeft ook niemand aangewezen om dat extern voor ze te doen.

Wat is het? Natural Touch Loose Powder.
Wat kost het? € 3,29
Wat vind ik ervan? Een doosje met los poeder. In het doosje zit een soort dekseltje binnenin met gaatjes, zodat het poeder heel gedoseerd eruit komt. Er zit ook een powderpuff bij om het mooi aan te brengen! Als je de puff gebruikt dan druk je het poeder echt in je huid; als je een kwast zou gebruiken, strijk je het er wat lichter op. Het poeder geeft een heel mooi, zacht en popperig effect. Erg mooi over een naturel foundation.

Wat is het? Soft eyeshadow duo
Wat kost het? € 2,49
Wat vind ik ervan? Deze oogschaduwduo’s zien er goed uit en het zijn fijne doosjes. Echter komt er maar héel weinig kleur van af. Ik heb het op mijn hand uitgetest – zie de foto’s – maar je ziet hoe licht de kleuren zijn; je ziet ze amper. Erg jammer! Misschien is het beter als je ze opbrengt met een nat kwastje of met Mixing Medium.

Wat is het? 3 in 1 Flex, Last & Strong nailpolish
Wat kost het? € 1,99
Wat vind ik ervan? Ik testte de kleuren 250 Smooth Chocolate en 240 Almost Black. Excuus voor het niet-zo-mooi opbrengen, maar het gaat nu even om de kleur. Ik vind de linker kleur (250) erg mooi, de tweede (240) wel erg heftig, maar zou leuk zijn op een feestje.

Wat is het? Kajal designer
Wat kost het? € 1,99
Wat vind ik ervan? Deze oogpotloodjes zijn er in vijf tinten: diepbruin, zwart, blauwpaars, grasgroen en dieppaars. Ik testte de laatste drie uit: nummer 050, 060 en 030. Ik vond ze erg fijn; ze zijn vrij dun, waardoor je een strakke streep kunt zetten. Aan het uiteinde van het potloodje zit ook nog een smudger, waar je de lijn mooi mee kan vervagen. Echte aanrader!

Wat is het? Kohl kajal eyeliner en Lash Sensation Carbon Black Mascara
Wat kost het? € 1,49 en € 3,49
Wat vind ik ervan? Het kohlpotlood is er in vier tinten, ik testte de diepzwarte uit. Hij is lekker compact en fijngeslepen, en maakt een mooi strakke lijn. Je kunt hem natuurlijk ook dikker opbrengen en vervagen, zodat je een smokey eye creeërt. De mascara heeft een heel fijn borsteltje van zo’n speciaal flexibel materiaal, zodat je je wimpers goed kunt scheiden. Op de foto’s zie je: 1 voor, 2 met mascara en 3 met mascara & oogpotlood.

Wat is het? Rouge Satin Lipstick
Wat kost het? € 2,79
Wat vind ik ervan? Op de foto zie je op mijn bovenlip de kleur 190 Tearose (linker lipstick) en op mijn onderlip 180 Delight Plum (rechter lipstick). Ik vond de lipstick lekker uitsmeren, je ging niet snel buiten de lijntjes en hij bleef best lang zitten. Niet echt kiss-proof, dat niet. Er zijn trouwens ook nog twee andere tinten!

Andere nieuwe Catrice producten die ik (nog) niet heb uitgetest:

Colour Gloss lipgloss, € 2,79

Soft eyeshadow mono in bruingoud, € 1,99

Catrice Stay on! lipstick, € 2,79