Beauty

Nail art door Lize

Alle meiden doen wel eens wat op hun nagels. Nepnagels, gewoon nagellak of french manicure… maar er is nog iets anders, iets heel simpels en leuks om thuis te doen: nail art.

Veel mensen vinden het lastig of denken dat ze het niet kunnen. Maar het is juist super makkelijk, het enige wat je nodig hebt is wat nagellak en bijvoorbeeld een tutorial video waarin je kan zien hoe het moet. Ik heb een paar tutorial video’s gemaakt, omdat ik altijd bezig ben met mijn nagels lakken en ik het graag met anderen wou delen.

Wat heb je nodig?

Voor nail art heb je niets anders nodig dan mooi gevijlde nagels, nagellak en iets met een dunne/scherpe punt. Je kunt bijvoorbeeld een passer gebruiken, niet de potloodkant maar de puntkant natuurlijk. Dit werkt heel goed omdat een passer erg stevig is en een goede punt heeft.

Hoe doe je het?

Doe wat nagellak op een papiertje en ga daar met de passerpunt doorheen, of haal rechtstreeks wat van het kwastje af. Ook kan je bijvoorbeeld een naald gebruiken, voor de heel kleine details. Voor grotere dingen kan je ook een tandenstoker of satéprikker gebruiken. Kijk gewoon thuis eens rond wat voor dingen er zijn met een kleine punt, wees creatief!

Een aantal voorbeelden:

Big skull. Klik hier om te zien hoe je dit maakt!

Konijntje. Klik hier om te zien hoe je dit maakt!

French manicure met strikje. Klik hier om te zien hoe je dit maakt!

De filmpjes

Ik heb tutorials gemaakt voor langere en kortere nagels, dus voor ieder wat wils. En geen nood als je niet de juiste kleur nagellak hebt! In de meeste gevallen kun je gewoon een andere kleur gebruiken of probeer eens wat te mengen!

Hoe je je nagels goed kan lakken

Hoe je een bloem op je nagels maakt

Hoe je een zon en een ster op je nagels maakt

Andere Youtube filmpjes van andere (professionele) nagel-artiesten zijn:

Mayparis; mooie tutorials, vooral voor lange nagels
Iinuna; heel mooie nail art, maar wél voor gevorderden
Oceasianails; Vooral de marble nails zijn erg mooi!
Olavaolaspacca72; Erg mooie en gedetailleerde nail art!

 Door Lize