Lifestyle

Kun je beter met los of met vast haar slapen? Dít zegt een dermatoloog

Of het nu beter is om te slapen met je manen los of vast, dat is al jaren een dilemma waarbij iedereen iets anders zegt. Natuurlijk moet je zelf weten wat je doet, maar uiteindelijk wil je wat het beste is voor je haar (toch?). Dít is wat een dermatoloog zegt over slapen met los óf vast haar. 

Slapen met los of vast haar

Wanneer je je haar de hele dag in een strakke staart hebt gehad, wil je het liefst maar één ding: zo snel mogelijk je haren los en geen haarpijn meer hebben. We get it. Maar dermatoloog Dendy Engelman vertelde aan Well and Good dat het voor je huid letterlijk killing kan zijn om met je haar los te slapen. 

Slecht voor de huid

Ook al heb je je haar daarvoor nog lekker gewassen, haren zijn viezer dan je denkt. Dendy vertelt: “Haar is een soort magneet die viezigheid aantrekt.” Een echte boosdoener voor je huid die je óók net nog hebt schoongemaakt. Doordat je met je haar los slaapt, is het mogelijk dat je op plekken als je wangen sneller uitbreekt. 

Vettig

Niet iedereen wast elke dag haar haar (ook helemaal niet nodig) en dat maakt dat slapen met los haar nog veel meer kan zorgen voor breakouts. Het is gewoon feit dat je haar vetter is als je het één of twee dagen niet hebt gewassen. Engelman: “Wanneer je slaapt kan je haar tegen je gezicht en beddengoed aanschuren, dit maakt je vatbaarder voor breakouts.” 

Losse staart

Dat je beter met je haar vast kunt genieten van je nachtrust betekent natuurlijk niet dat je met een ontzettend strakke staart in je bed moet gaan liggen, want pijn. Maar het is toch echt beter voor je om een losse staart, vlecht of knot in te doen. Zo zijn je haren blij, je huid blij en jij ook. 

Lees ook:
★ Wenkbrauwen epileren? Zo creëer je de perfecte wenkbrauw
★ Fun fact: je bent net zo brak na een aantal drankjes als wanneer je een nacht niet slaapt

Bron: Well and Good, CosmopolitanBeeld: iStock, Instagram