Beauty

Casual rode lippen

Rode of andere felle lipstick is altijd een beetje ‘eng’ om te gebruiken. Het is zo fel en opvallend; dat doe je toch minder snel op een gewone school- of werkdag. Maar wist je dat je opvallend lipstick ook gewoon heel casual kan dragen?

Ik ben zelf dol op felle kleuren lipstick, maar vind het voor overdag too much als het te dekkend en opvallend is. En dus ben ik zelf even gaan experimenteren met hoe je dat nou goed overdag kan doen… Een stappenplannetje!

1. Scrub je lippen! Dit kan je met een tandenborstel doen, maar ook met een speciale lipscrub. Zorg dat je mond lekker velletjesvrij is.
2. Neem een fijne, vette lippenbalsem. Mijn favoriete hiervoor is de Rosebud Salve. Smeer je lippen hiermee in, laat het even (vijf minuten) intrekken en dep het dan met een tissue af. Niet er af smeren, want het moet er wel op blijven zitten!
3. Pak je fel gekleurde lipstick erbij. Breng hem niet direct op je lippen aan, maar met je vingers! Klop/smeer dit uit over je lippen. Je kunt het layeren, als je het één keer aanbrengt, is het heel licht en dun aangebracht, als je het vaker doet is de kleur ietsje harder.
4. Je kunt nu nog een transparante lipgloss erover heen doen voor wat meer glans, anders blijft het helemaal mat. Net wat je zelf mooi vindt!

Casual lipstick-lippen (backstage bij modeshow):

door onze redactrice Cynthia