Beauty

Highlighter gebruiken

Highlighter is een van mijn favoriete make-upproducten. Het geeft je een instant glow en laat je er lekker gezond uitzien. Ik ga je vandaag uitleggen waar je het voor kan gebruiken en hoe!

Op deze foto heeft Katie highlighter op haar jukbeenderen. Mooi!

Highlighter is er in twee soorten, met shimmer en zonder shimmer. Zonder shimmer is dus eigenlijk gewoon een poeder of creme in een lichtere kleur dan je foundation en huidskleur. Dat gebruik je om te shapen en kan je op elk denkbaar deel van je gezicht gebruiken.
Met shimmer is de versie waar je iets voorzichtiger mee moet zijn. Shimmer op je neus is niet echt iets wat heel mooi is… De mooiste plek om een shimmer highlighter aan te brengen is op je jukbeenderen, net boven de plek waar je je bronzer en blusher zou aanbrengen. En je kan dat gewoon in combinatie met elkaar gebruiken! Want een highlighter geeft haast geen kleur af, meer een glansje en soms een beetje glitter.

Highlighter is er in veel verschillende soorten: in poeder, vloeibaar, creme, in een stick, als gel… En je moet ze dus allemaal op een andere manier aanbrengen. Poeder werkt nog altijd het makkelijkst, maar blijft niet het langst zitten. Een creme is het meest longlasting van alle soorten. Het resultaat van een highlighter is dat je er gewoon meteen stralend uitziet!

Bekijk ook mijn filmpje over highlighter:

Mijn favoriete highlighter is de Pop Diamond van Dior, die helaas wel een beetje prijzig is (€42,60). Maar ook merken als Essence en Catrice hebben mooie highlighters.

door onze redactrice Cynthia