Beauty

David Stella vertelt: make-up trends najaar 2009

Onlangs sprak ik David Stella, dé make-up artist van MAC (die de hele wereld over reist om modellen op te maken met MAC voor de meest grote fashionshows, bijvoorbeeld op de New York en Parijse fashionweek). Ik vroeg hem naar de najaarstrends op het gebied van make-up; die ook geschikt zijn voor wat jongere meiden en vrouwen. En wauw, wat een antwoorden. Thanks Dave!

David Stella

“Pfoe, er zijn zoveel trends! De eerste is de scherpe smoked eye. Zwart is een key kleur voor het seizoen, we hebben heel veel met deze kleur gewerkt backstage bij de shows. Je komt hem tegen in allerlei structuren, poeders, glossen, lipsticks en een nieuw product genaamd Greasepaintstick- dit is een oogschaduw in een creamy structuur die maklelijk aan te brengen is en dan indroogt, zodat deze niet uitloopt. Super handig!

Naast de smoked eye hebben we ook veel heftige lip kleuren gezien, de belangrijkste kleur was rood en dan alle facetten van deze kleur. Ja ja lipstick is weer helemaal terug! Inclusief lipliner! En die lipliner is bedoeld om een vorm te geven aan de lippen in plaats van ze omlijsten…

Ten derde is er de natural look. Dat is een combinatie van zacht taupe, brons, grijs en bruintinten die heel erg in elkaar zijn geblend zodat ze een “waasje” creëren, zonder begin en einde. Het effect is als of je naar een soft focus foto aan het kijken bent.

En wat moeten we echt in onze beautycase hebben dit najaar?

Producten die je echt in je beautycase moet hebben zijn verschillende kleuren zwarte oogschaduw, zowel glans, mat als creamy. Zoals de Greasepaintstick van de Style Black collectie van MAC. Daarnaast zijn goede kwasten een echte must om de perfecte look te maken van het seizoen.