Fashion

Tijd voor duurzame bikini’s!

Of je het nu wilt geloven of niet, het is echt zomer. Voor de lucky days waar we zon hebben in Nederland of voor op vakantie hebben we allemaal zwemkleding aangeschaft. Stel je eens voor: zomer, zon, zee, golven, een lekker briesje en de geur van zonnebrand. De nieuwe Esprit Summer of Colours beachwear collectie is op dit fijne ‘lust of life’ gevoel geïnspireerd. En het allerbeste: het is een duurzame collectie, gemaakt van 70% gerecycled nylon. Dit vraagt om een kritisch oog van de MyStyle meiden.

Het is heerlijk om met je bikini in het water te springen, maar we willen natuurlijk niet tussen het afval zwemmen of de zee vervuilen. Met dit in het achterhoofd is de keuze voor een duurzame bikini een goed idee. Weten jullie dat veel merken gebruikmaken van vervuilende materialen en chemische verf, die dus ook in de zee en in je huid terechtkomt? We don’t like! En Esprit ook niet. Esprit is in 1968 begonnen als een relaxed merk uit Californië met een gevoel voor eerlijke mode, dus laat met deze collectie haar nauwe verbondenheid met de natuur zien.

Esprit bikini's

Mode is mooi, maar waarom is de mode industrie dan niet ‘mooi’? Dit vragen wij MyStylers ons vaak af dus we waren benieuwd naar de bikini’s. De blauwe bandeau bikini is getest door Roxanne die nu heerlijk in Spanje aan het strand ligt, jaloers!

Esprit bikini's Esprit bikini's

Esprit bikini's

Roxanne; “Het is een hele leuke bikini die mooi zit en goed past. Het is een fijne stof en je merkt niet dat het om een bikini gaat met gerecycled materiaal. De bikini zit erg fijn, maar je moet er alleen niet mee van de rotsen duiken, dan verlies je hem (en ik spreek uit ervaring haha), maar dat is natuurlijk met bijna elke bikini zo. Het is eigenlijk een hele normale bikini die iedereen zou kunnen gebruiken. Ik ben fan!

Esprit bikini's Esprit bikini's

Esprit bikini's

Ook MyStyler Vera testte deze roze bikini in het mooie Bali. “Super handig; het touwtje dat je normaal gesproken om je nek knoopt, kun je er gewoon afhalen. Hierdoor kun je de bikini ook strapless dragen, handig tijdens het zonnen dus! Wat ik altijd een beetje eng vind aan sommige bikini’s, is de plastic sluiting aan de achterkant. Niet erg prettig als het breekt of –wat ik ooit gehoord heb- smelt in de zon, oeps daaaag bikinitopje! Wat ik leuk vind aan deze bikini is de kleur. De bikini die ik testte was knalroze, ik kon hem zo makkelijk combineren met het broekje van mijn zwarte bikini (zoals je ziet op de foto). En… Ik ben helaas nog niet zo bruin, maar je lijkt altijd lekker bruin in een felroze bikini.

Wij zijn heel blij met de bikini’s en als je dan toch een bikini koopt, waarom dan geen duurzame? Een bikinitop kost €29,95 tot €34,95, een bikinibroekje kost € 19,95 en een badpak kost €54,95. Dit zijn normale Esprit prijzen met de Esprit kwaliteit die we gewend zijn. De collectie is te koop in de Esprit webshop en via Zalando.

Geef jij veel geld uit aan een goeie bikini of koop je liever een goedkope?

Door Renee, MyStyle