Beauty

Matte nagellak

Er is geen ontkennen aan: de matte nagellak is dé trend voor de winter. De matte teint heeft een modebewuste uitstraling en geeft net dat beetje extra om je outfit compleet te maken. Het enige probleem is dat het minder lang blijft zitten dan gewone (glanzende) nagellak. Maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken, dan maar elke dag een mooi nieuw laagje eroverheen!

Een paar tips om het matte effect optimaal te krijgen:

1) Zelfs nagellak bedrijven als Zoya en OPI waarschuwen dat matte nagellak niet zo lang blijft zitten als glanzende nagellak. De matte nagellak is een trend, dus probeer dan de moeite te nemen vaker een nieuwe laag nagellak aan te brengen. Doe dit bijvoorbeeld elke avond, dan zit je rustig en heb je het geduld om de lak rustig te laten drogen.

2) Top-coat. Het wordt eigenlijk niet aanbevolen, maar het is verstandig zowel een basis als een top coat laag te gebruiken. Gebruik dan een matte toplaag, op die manier behoud je je matte look en blijft de lak toch langer zitten.

Matte top coats

Essie’s ‘Matte About You’, € 13. Dit is een speciale topcoat die zelfs glanzende lakken weer mat maakt! Verkrijgbaar bij verschillende winkels: Aspa (Hotel des Indes),Celeste en Hollywood, Den Haag; Beauty Label en La Bourse Rotterdam; Katz en Sense Amsterdam; Martens, Den Bosch; Mignonne, Maastricht; Skins Amsterdam, Breda, Groningen, Laren en Rotterdam; etc…

ORLY: Matte collectie:
– ‘Blauw suede’
– ‘Donkergrijs’
– ‘Paars/zwart’

Verkrijgbaar via Transdesign.com en Orlybeauty.com. De prijs is € 9,95

‘China Glaze Matte Magic’, prijs € 6,95 en is verkrijgbaar via Ebay.nl en Konadnail.nl

Matte nagellak

‘OPI – MATTE’ collectie,
Eerste rij v.l.n.r.:
– ‘Russian Navy’
– ‘Lincoln Park After Dark’
– ‘You Don’t Know Jacques!’

Tweede rij v.l.n.r.:
– ‘Alpine Snow´
– ´La Paz-itively Hot´
– ´Gargantuan Green Grape’

Wil je het resultaat op nagels zien, kijk dan op Scrangie.com. Verkrijgbaar via Opi.com en kost € 13,95

3) Heb geduld! Matte nagellak heeft de neiging snel te drogen. Daarom is het beste laagje voor laagje de nagellak aan te brengen. Laat de eerste laag goed drogen, om vervolgens de nieuwe laag aan te brengen. Het is niet de bedoeling meer dan twee laagjes aan te brengen, dan heb je grote kans op luchtbelletjes of rimpels.

4) Olievrij. Matte nagellak en vette producten gaan niet samen, net als olie en water. Die kun je gewoon niet mengen. Vermijd daarom lotions en andere vettige crèmes. Als extra voorzorgsmaatregel voordat je nagellak opbrengt: maak je nagels met nagellak remover schoon, zodat je ze ontvet. Ook al heb je geen nagellak op je nagels.

5) Slijtage. Meestal begint aan het uiteinde van je nagel de slijtage van de nagellak. Een tip voor vroegtijdige slijtage van de nagellak: veeg met het topje van het nagellakborsteltje een snelle, verticale veeg op je nageluiteinde.

door Danique