Beauty

Make-up tips van The Body Shop

Onlangs kreeg Girlscene tips van de bekende make-up artist Karim Sattar. Karim reist momenteel de hele wereld af om de meest bekende bloggers beautytips te geven. Zo is hij binnen zeven maanden in meer dan 27 landen geweest! Girlscene geeft al zijn beauty tips aan jullie door, dus lees gauw verder...

-

Karim heeft veel bekende mensen opgemaakt, zoals Prins Charles (weten we gelijk dat mannelijke royals ook make-up dragen), Annie Lennox en Lisa Minelli. Karim heeft eerst voor 12 jaar bij The Body Shop gewerkt voordat hij een deze grote carrière kreeg.

Karim gaf ons zijn favoriete make-up tips en hoe je je het best kan opmaken:

Tip 1

Wanneer je mascara gebruikt, moet je het borsteltje buigen voor optimaal effect.

Tip 2

Je kunt de oogschaduw cubes van de Body Shop ook gebruiken als blush. Dus als je blush zelf een keertje op is, kun je altijd je oogschaduw gebruiken als blush, het ligt er alleen aan welke kleur natuurlijk! Om ervoor te zorgen dat de oogschaduw beter blijft zitten, kun je de borstel waarmee je je oogschaduw op doet een klein beetje nat maken met water.

-

Tip 3

Een nieuwe beauty trend is de ”boyfriend lips”. Want aangezien de boyfriend jeans weer helemaal hip is, waarom dan geen boyfriend lips? Boyfriend lips houdt in dat wanneer je lipgloss draagt, het er rommelig uitziet doordat je vriendje het eraf heeft gezoend. Ik krijg gelijk zin om te zoenen…

Hoe creëer je deze lippen? Simpelweg (als als je een lover hebt) lipgloss op doen en zoenen maar. Heb je geen vriendje of vriendinnetje? Dan kun je het lipgloss borsteltje vast pakken, wat lipgloss op je wijsvinger doen en het lichtelijk deppen op je lippen. Smeer ook lekker buiten de lijnen van je lippen, want zo zien gezoende lippen er nou eenmaal uit. Sexy!

Tip 4

Waarom zouden we een lipliner alleen gebruiken voor de lippen, als we het ook kunnen gebruiken voor onze ogen? Kijk alleen wel uit wanneer je een lipliner gaat gebruiken voor je ogen; we willen niet dat ze een infectie in je oog veroorzaken. De belangrijkste tip van Karim hierbij: als je een product koopt, neem dan de tijd om te bedenken waarvoor je het product kan gebruiken. Stel je koopt een roze lipstick, dan zou je deze lipstick ook kunnen gebruiken als blush of misschien zelf als oogschaduw. Gooi je fantasie erop los!

-

Tip 5

Als je het idee hebt dat je ouder lijkt dan dat je werkelijk bent, heeft Karim dé oplossing voor je. Gebruik een lippenstift onder je wenkbrauwen. Natuurlijk niet te fel, maar een natuurlijke kleur onder je wenkbrauwen doet wonderen.

Tip 6

De beste manier om eyeliner op te doen, is om in het midden van je ooglijn te beginnen en in delen je eyeliner op te brengen. Wanneer je het namelijk in een keer doet, gaat het vaak mis. Het is natuurlijk ook een kwestie van oefenen, dus als je lekker dagje vrij bent, ga gerust oefenen met de eyeliner.

Tip 7

Wanneer je eyeliner op doet, komt het vaak voor dat het nog niet helemaal droog is. En wanneer je je oog weer opent, komt er dan vaak een vlekje onder je oog. De beste manier om dat vlekje eyeliner dan te verwijderen is door het gebruiken van foundation. Als je al foundation draagt is het namelijk zonde om dan een schoonmaakdoekje te gebruiken, want dan haal je je foundation weg. Neem een sponsje, doe er een klein beetje foundation op en smeer het uit onder je oog en op het vlekje. Zo zorg er je ervoor dat je je foundation niet weer opnieuw op hoeft te doen!

Tip 8

Twijfel je al een tijdje of je je haar zal verven? Ook daar heeft Karim een goede tip voor. Stel: je hebt de gedachte om je haar rood te verven, dan pak je een rode eyeliner of lipliner en smeer je deze op je duim en wijsvinger. Het mag lekker dik en uitgesmeerd op je vingers zitten. Pak vervolgens een pluk haar en pak met je wijsvinger en duim verschillende delen van het haarplukje vast (horizontaal) zodat het lijkt alsof je geverfd haar hebt. Neem een kijkje in de spiegel en je ziet direct of de kleur bij je past en of het je staat!

Tip 9

Het klinkt misschien heel vreemd, maar het helpt echt: wanneer je voelt dat je moet huilen, maar je kan het je op dat moment echt niet veroorloven (denk: smokey eyes?), dan plaats je je hand onder je kin. Gekke tip, maar het werkt echt!

door Shelley