Beauty

Test: lipproducten van Benefit

Ben je al bekend met het make-up merk Benefit? Het gezicht, of beter gezegd, de gezichten achter dit merk zijn de tweelingzussen Jean en Jane Ford. Na een modellencarrière bedachten de twee zussen dat een eigen winkel met aparte make-up wel leuk zou zijn. Dit idee werd werkelijkheid en in 1976 openden ze hun eerste winkel in San Francisco, genaamd: The Face Place. De winkel was, zoals je aan de verpakkingen kunt zien, een ware snoepwinkel.

Het merk werd zo’n groot succes dat al snel een tweede winkel volgde. Er moest een nieuwe en professionelere naam bedacht worden. Deze ontstond na een kort reisje naar Italië, waar alles ‘Bene! Bene! (‘goed’ in het Italiaans) was….  En de nieuwe naam ‘Benefit’ werd geboren. In een stroomversnelling stijgde het succes van het beautymerk, en daar is tot vandaag de dag nog geen verandering in gekomen. En dat is zeker niet voor niets…

De achterliggende gedachte van het merk, zoals de naam al zegt, is om je goed te voelen. Vandaar dat ze probleemoplossende ‘feelgood’ beautyproducten op de markt brengen. Naast dat de producten gewoon erg fijn zijn, zien ze er ook nog eens erg leuk uit. Elk product is voorzien van een grappige spreuk en heeft een speciale naam, zoals de ‘Touch me then try to leave’-crème en ‘Hopelessly devoted to pink’ oogschaduw. Erg leuk! Op de website kun je zelfs bij fake-its & fix-its oplossingen vinden voor allerlei beautyproblemen.

Getest!

Het make-up merk Benefit heeft de collectie weer met veel leuks uitgebreid. Zoals leuke lipglossjes en een heerlijke lippenbalsem. Deze hebben wij natuurlijk voor jullie getest! Ben je benieuwd? Kijk dan hieronder voor het testresultaat….

Onze stagiaire Gabriella testte voor jullie de lipgloss Spiked Punch (€ 19) uit. "Smeer de gloss laag voor laag op, want anders is de kans groot dat het een dik plakkaat wordt. Ondanks dat de gloss erg dik is qua textuur, blijft hij wel lang zitten. Verder heeft hij een lekker zoete smaak en geur."

Dan de lipgloss: Life on the A List (ook € 19). "Wat ik aan deze gloss fijner vind, is dat deze een sponsje als applicator heeft en dus lekkerder smeert. Qua kleur is hij jammer genoeg niet echt dekkend, juist meer doorzichtig. Eigenlijk niet wat ik ervan had verwacht. Verder blijft hij net zoals Spiked Punch lekker lang zitten en qua geur weer zoet: meloen. De meloensmaak is niet mijn favoriet, misschien wel de jouwe?"

Verder testte Gabriëlla ook de nieuwe lippenbalsem: Benetint Lip Balm SPF15 (€ 15,80) uit. "De balm smeert fijn uit, dik van textuur maar niet vervelend dik. De smaak is niet storend, lekker neutraal (rozenbottel). Minpuntje: het is jammer dat de balm in een potje zit en niet in de vorm van een applicator verkrijgbaar is. Als je elke keer met vieze vingers in het potje gaat, dan komen er bacteriën vrij en gaat het onder je nagels zitten. Verder blijft de balm wel goed zitten en qua kleur is hij ook erg mooi. Lekker neutraal!"

De producten van Benefit zijn bij Sephora te koop en natuurlijk op de webshop van Benefit Cosmetics zelf (zij leveren namelijk ook aan Nederland). Helaas zijn de producten bestwel prijzig, maar je krijgt er zeker wat voor terug!

door Danique