Beauty

Beautytrend herfst/winter 2010: volle wenkbrauwen

Laat de pincet maar in je beautycase en laat je wenkbrauwen lekker groeien. Deze herfst en winter is het namelijk helemaal ‘beauty-verantwoord’ om met volle en verzorgde wenkbrauwen de deur uit te gaan!

We zagen het al op de catwalk van grote merken als Prada en Balenciaga. Prachtige volle wenkbrauwen in donkere of pastel (!) tinten. Met de juiste producten maak je deze wenkbrauwen ook in een handomdraai bij jezelf. Ik geef je een aantal tips hoe je deze wenkbrauwproducten het beste kunt gebruiken.

Voor een totale wenkbrauw-make-over:

Dit is een tip voor als je je wenkbrauwen nog nooit hebt geëpileerd of als je iets totaal anders wilt met je wenkbrauwen. Het beste kun je dan een wenkbrauwkit kopen waarin alle benodigdheden zitten die je nodig hebt. Hiermee kun je ze mooi kleuren, in vorm maken en ze in vorm te houden.

Neem bijvoorbeeld deze Anastacia-kit van 68 euro. Bij grote Douglas-winkels hebben ze een speciaal Anastacia hoekje waar je om advies kunt vragen en waar ze je helpen om je wenkbrauwen perfect in model te krijgen.

De goede vorm epileren:

Je wenkbrauwen bepalen voor een groot deel de uitdrukking op je gezicht en daarom is het heel belangrijk dat je in de goede vorm epileert. Daarom is het handig om eerst de juiste vorm te kiezen. Een handig hulpmiddel zijn de wenkbrauwsjabloontjes. Als je de juiste vorm hebt uitgekozen, kun je beginnen met epileren. Het is belangrijk dat je een goed pincet hebt. Zelf gebruik ik er een van Tweezerman en ik ben er heel erg tevreden over. Je kunt hiermee namelijk heel precies te werk gaan. Als je per ongeluk een haartje te veel eruit trekt kan je vorm al meteen verpest zijn. Onthoud dit goed!

Nadat je de wenkbrauwen in goede vorm hebt geëpileerd, kun je ze eventueel nog wat bijtekenen of bijkleuren met een wenkbrauwpotlood. Als je ze bijkleurt, gebruik dan altijd een potlood één tint donkerder dan je haarkleur.

Deze special edition pincet van Tweezerman kost 25 euro. Je hebt ze ook in een basic variant, dan kosten ze ongeveer 14 euro.

Om je wenkbrauwen heel de dag in toom te houden:

Je hebt nu je wenkbrauwen mooi in vorm geëpileerd en eventueel wat bijgetekend. In de winter kan het natuurlijk hondenweer zijn en dat zorgt er voor dat je wenkbrauwen weer een grote mess worden. Gebruik daarom altijd een wenkbrauwgel. Dit zorgt er voor dat je wenkbrauwen netjes blijven zitten.

Wenkbrauwgel van Essence. De kost twee euro en kun je kopen bij de Kruidvat.

Wat doe jij om je wenkbrauwen mooi in model te houden? En wat vind jij van de volle wenkbrauwen trend…?

Door Gabriella