Beauty

Lipstick tips

Van zachte nude’s, pastels en opvallende zomerkleuren tot dieprode en paarse herfsttinten. Er is voor ieder wat wils op het gebied van de lippenstiften!

Rood blijft een echte klassieker en zien we ook dit najaar weer terug. Voordat je gaat experimenteren met verschillende lipsticks, hebben wij een paar handige tips voor je op een rijtje gezet!

lipstick tips

1. Als je foundation aanbrengt op het gezicht, gebruik dan ook een beetje voor op je lippen. Het vormt een goede basis voor lipliner en lipstick. Foundation droogt je lippen wel uit, breng daarom eerst een lippenbalsem aan en laat deze even intrekken.

2. Heb je smalle lippen? Kies dan een lichtere kleur lipstick. Heb je grote, volle lippen? Dan staat een opvallende en meer dekkende kleur je vast goed!

3. Wanneer je een rode lipstick draagt, kun je voorafgaand het beste je lippen inkleuren met een lipliner. Zo blijft de kleur langer zitten. Zorg wel dat de lipliner match met je lipstick. De lipliner mag niet donkerder zijn dan de lipstick die je er bovenop aanbrengt.

4. Je lipstick blijft langer goed als je hem in de koelkast bewaart. Pas wel op dat je kleine broertje ‘m niet op z’n brood stift…

5. Je mond lijkt kleiner wanneer je blush te dicht bij de ogen en mond aanbrengt.

6. Lipsticks met een duidelijke oranje of bruine ondertoon kunnen je tanden geler doen lijken. Kleuren met een blauwe of paarse ondertoon laten je tanden witter lijken.

7. Op de camping, in de auto of blijven slapen bij een vriendin en je blush vergeten maar niet je lipstick? Je kunt je lipstick als blusher gebruiken. Het geeft tevens een glanzend effect op je wangen. Vermijd deze truc wanneer je last hebt van oneffenheden, deze worden dan juist geaccentueerd.

8. Je voorkomt uitgedroogde lippen door eerst een laagje cacao boter, vaseline of een andere lipconditioner op te smeren, voordat je lipstick aanbrengt.

9. Je lippen zien er voller uit als je ze zachtjes masseert, bijvoorbeeld met een tandenborstel.

10. De opperhuid van je lippen is wel vijf keer dunner dan de rest van het gezicht. Scrub je lippen daarom zachtjes en vet ze daarna lekker in, om scheurtjes en droge lippen te voorkomen. Je hoeft geen speciale spullen in huis te halen voor een lipscrub. Gebruik bijvoorbeeld een beetje olijfolie en zout.

Foto: flickr.com

door Marjolein