Beauty

How-to: perfect French manicure randje

French manicure nagels vind ik prachtig! Het is neutraal, maar ziet er toch mooi verzorgd uit. Het enige nadeel is dat het best lastig is én het best lang duurt om het witte randje perfect te maken. En dan, na uren in de weer te zijn geweest met stickertjes, nagellakremover en watjes, ziet het resultaat er vaak alsnog niet uit zoals je het wilde.

Maar… dit is verleden tijd! In het volgende stappenplan leer ik je een trucje wat een French manicure randje aanbrengen een stuk gemakkelijker maakt.

Wat heb je nodig?
Wat je hiervoor nodig hebt is een witte tip painter, een klein, goedkoop make-upkwastje (de vorm hiervan maakt niet zoveel uit, als het maar ongeveer even breed is als je nagels en de textuur van de haartjes dik en stevig is) en nagellakremover. Jep, that’s all!

-

Hoe doe je het?

1. We beginnen met schone, ongelakte nagels. Zorg dat de nagels gevijld zijn in de vorm die je mooi vind, dat de nagelriemen verzorgd zijn en de nagels eventueel gepolijst (dit zorgt er ook voor dat de nagellak langer blijft zitten).

2. Breng nu één dun laagje witte tip painter aan op elke nagel. Dit mag heel slordig, want we fixen dit later. Ik doe meestal een dikke rand tot net iets boven de helft van mijn nagel.

3. Als het eerste laagje na een paar minuten droog is, breng je nog een  laagje aan om de kleur dekkend en egaal te maken. Laat ook dit laagje een paar minuten drogen.

4. Nu gaan we het witte randje de perfecte vorm en dikte geven, hiervoor gebruiken we het kwastje en de nagellakremover. Dip het kwastje in de nagellakremover, en schud het een beetje af. Nu zet je het kwastje op je nagel, onder het witte laagje dat je hebt aangebracht. Ga nu horizontaal heen en weer, en werk langzaam je weg meer naar boven. Je ziet dat de nagellak wordt weggeveegd door het kwastje. Zorg dat het kwastje goed nat blijft door het steeds opnieuw in de nagellakremover te dippen, dit werkt fijner. Vergeet ook niet de zijkanten goed bij te werken. Ga steeds meer omhoog totdat je de dikte van het randje precies goed vind, werk het netjes af en je hebt een perfect French manicure randje!

french manicure

door Folorence