Beauty

Eylure kunstwimpers

Marit bezocht afgelopen week de perspresentatie van Eylure. Eylure is bekend vanwege hun mooie nepwimpers. Of, zoals ze zelf zo mooi zeggen, kunstwimpers.

In een mooi pand aan de Rozengracht te Amsterdam werden we welkom geheten. Er wordt verteld over de vele soorten wimpers die Eylure in de collectie heeft. Zo hebben ze de natuurlijke lijn waarin tien varianten zijn. De één met lange wimpers, de ander voor wat meer volume. Er is voor elk wat wils.

Daarnaast hebben ze de Girls Aloud collectie. Zes setjes wimpers die elk perfect past bij één van de dames. Vooral de wimpers van Cheryl Cole vond ik prachtig! Heel vol, erg glamourous.

eylure

En natuurlijk is er dan nog de feestcollectie. Met volle wimpers, glitters en diamantjes. Kortom, voor als je alles uit de kast wilt trekken.

Bij de presentatie was ook een visagiste aanwezig die bij ieder van de aanwezigen liet zien hoe je de wimpers kunt aanbrengen. Ik vind dat toch altijd een lastig klusje! Als je voor het eerst nepwimpers wil aanbrengen, is het volgens de visagiste het slimst om voor een hele wimperstrip te gaan. De losse plukjes zijn iets moeilijker aan te brengen.

eylure

De visagiste laat zien hoe het moet. Met een pincet heeft ze de wimpers vast en ze doet voorzichtig een beetje lijm op de rand.

Kies de wimpers die je wilt dragen en houd ze dicht tegen je oog aan om te kijken of hij past. Is hij iets te lang? Knip dan een stukje van de buitenkant af. Aan de binnenkant zijn de haartjes korter, die moet je er dus niet afknippen! Anders gaat de natuurlijke look van de wimpers verloren. Vervolgens pak je de wimper met een pincet, of de applicator van Eylure, bij de aanzet vast.
Smeer een beetje lijm op de hele rand en druk het midden van de wimper dan goed tegen de rand van je eigen wimpers aan. Plak hem wel op de huid, maar zorg ervoor dat hij echt heel dicht op je eigen wimpers zit. Vervolgens pak je met het pincet de buitenkanten van de strip en druk je die ook tegen je wimpers aan. Even laten drogen en klaar!

Het fijne van de lijm van Eylure is dat hij doorzichtig opdroogt. Daardoor zie je dus geen lelijke lijmklontjes. Ook kan je de lijm weer voorzichtig van de wimper trekken (als je die van je oog hebt afgehaald) zodat je nepwimpers weer helemaal schoon zijn. Hierdoor kan je ze dus ook heel vaak gebruiken; de visagiste zelf gebruikte ze elke dag en deed er wel twee tot drie maanden mee!

eylure

Ik heb bij beide ogen ongeveer 5 losse plukjes in de hoeken.

Maar dan komen we bij de losse wimperplukjes. Ik was benieuwd hoe je dat nou moet doen. Bij Eylure heb je drie verschillende lengtes losse wimpers. Al die losse plukjes dip je voorzichtig in de lijm om ze vervolgens tegen je wimpers aan te plakken. Let op: dat is dus wel anders dan met de strips! Die plak je op je huid, de losse plukjes dus tegen je wimpers aan. Het verschil is ook nog dat je bij Eylure permanente lijm krijgt bij de losse plukjes. Daarmee blijven ze zo’n twee maanden zitten. Het is dan alleen niet de bedoeling dat je ook nog mascara op doet. Door de plukjes worden je wimpers ook al zo vol dat je mascara niet meer nodig hebt.

Wil je de plukjes weg hebben? Daarvoor zit er een speciale lijm verwijderaar in de verpakking. Je doopt een wattenstaafje erin en daarmee wrijf je goed over de vastgeplakte wimpers, net zo lang tot deze los laat.

Je koopt de wimpers van Eylure bij de luxere drogisterijen en je betaalt er €7,99 voor. Voor de Girls Aloud collectie betaal je €6,99.

Durf jij het aan om deze wimpers te proberen?

Door Marit