Beauty

Beauty review: Mineralogie

Word jij ook vaak bestookt met spookverhalen met hoe slecht make-up wel niet voor je huid is? Dat is verleden tijd met make-up op basis van mineralen. Wij vonden een merk met alleen die basis: Mineralogie.

Naast het schrijven van artikelen, bezoeken we ook regelmatig perspresentaties en evenementen. Twee weken geleden, bezocht ik Beauty Trade Special in de Jaarbeurs Utrecht. Een hele grote vakbeurs vol met make-up, schoonheidsbehandelingen en nailart. Genoeg te zien dus! Na een rondje gelopen te hebben, kwam ik uit bij de stand van Mineralogie. De eigenaresse vertelde mij dat de producten pas enkele weken in Nederland aangekomen zijn. Ook vertelde ze mij dat ze nu al met de Loose Mineral Foundation genomineerd voor de Beauty Press Innovation Award. Daar moest ik natuurlijk meer van weten!

mineralogie

Ik kreeg een perspakket mee. Daarin las ik dat de make-up producten van Mineralogie bestaan uit honderd procent zuivere mineralen en natuurlijke hydraterende en voedende ingrediënten zoals vitamine A en E. En, heel belangrijk, dat de producten je beschermen tegen UV-schade. Er is genoeg over te vertellen en te laten zien dus ik heb er voor jullie een filmpje mee gemaakt.

 

Wat zijn mineralen?
Volgens Wikipedia is een mineraal een stof die in een homogene vaste vorm in de vrije natuur voorkomt. De wetenschap die mineralen bestudeert wordt mineralogie genoemd. De meeste mineralen bestaan uit zouten.

mineralogie

Waarom is make-up op basis van mineralen beter dan normalen make-up?
‘Mineralen sluiten ten eerste je poriëen niet af. Ook is de make-up waterproof, niet slecht voor het milieu én verbetert het de conditie en de gezondheid van je huid. Daarbij dekt de make-up mooier bij probleemhuidjes.’

Kunnen meiden met acné de producten van Mineralogie gewoon gebruiken?
‘Ja juist. De make-up heeft een verzorgende werking. In de gebruikelijke make-up zit talk, zetmeel en parfumstoffen, waardoor je huid afgedekt wordt. Daardoor kan de acné erger worden. De Mineral Foundation sluit je huid niet af en verzorgt je huid graag door de genezende en helende werking van het product.

mineralogie

Wat zijn de prijzen?
Hieronder vind je een prijzenlijstje van de producten die ik gebruikt hebt.
Perfect Lash Mascara, € 17,95
Eye Liner, € 9,95
Square Quad Pressed Eye Shadow, € 39,95
Ultimate Cream Concealer, € 11,95 (ik had een proefje)
Jar Loose Mineral Foundation € 29,95
Jar Loose Mineral Bronzer, € 29,95
Natural Lip Liner, € 9,95

mineralogie

De kwaliteit van Mineralogie is vergelijkbaar met de A-merken, maar de prijs ligt een stuk lager. Vergeet vooral niet hoe belangrijk je huid is, je moet er namelijk nog je hele leven mee doen!

Zoals je eerder al las, is Mineralogie pas net in Nederland. Op dit moment is het merk volop bezig met verkooppunten en de webshop. Je kunt binnenkort de make-up sowieso bestellen via Mineralogie Netherlands.

Ps. Benieuwd hoe onze zoektocht naar dé beautyblogger van Girlscene.nl verloopt? Hou volgende week de website in de gaten!

Door Esmée