Beauty

Make-up: zo kan het ook!

Veel vrouwen hebben een vast patroon als het om opmaken gaat. Soms roesten we een beetje vast in het gemakkelijke en bekende. Lipgloss, mascara en blush zijn producten die veel mensen wel gebruiken. Maarje kunt het natuurlijk ook eens anders doen…

Hieronder zie je een aantal foto’s waar de make-up net even iets anders is dan usual. Sommige looks zijn misschien wel erg heftig, maar je kunt je er wel door laten inspireren.

Kijk naar verschillende soorten kleuren, structuren en vormen die ook bij jou mooi kunnen zijn. Ben jij al helemaal thuis in de make-up en draag je elke dag een andere originele look? Misschien zit er wel een look bij die je nog nooit geprobeerd hebt of die je leuk vindt voor een feestje!

make-up: zo kan het ook

Dat Kesha wel van heftige dingen houdt, wisten we al. Maar ook haar make-up, is lekker over de top. Ze draagt vaak glitters op en om haar ogen, net als een dikke eyeliner. Als je dit wilt namaken, maar je het iets te heftig vindt, dan kun je natuurlijk ook minder glitters gebruiken. Gebruik dan bijvoorbeeld een klein beetje in de binnenkant van je ooghoeken. De eyeliner kun je alleen op je bovenste ooglid aanbrengen, waardoor je een open blik houdt.

make-up: zo kan het ook

Zoals je hierboven kunt zien, houdt Kat Graham van kleurrijke make-up. Een leuke oogschaduw op je ogen of een fel kleurtje op je lippen geeft een mooie zomerse uitstraling en staat zowel bij een hele lichte huid als een getinte.

 make-up: zo kan het ook

Rihanna heeft ook gekozen voor felle kleuren, zoals paars, rood of groen. Maak een dun lijntje boven of onder je oog met een opvallende kleur. Maak het lijntje heel dik, zodat de kleur goed naar voren komt. De rest van je make-up houd je heel simpel, zodat je ogen lekker knallen.

make-up: zo kan het ook

Kelis is niet vies van een heftige en opvallende look. Nepwimpers of een dikke laag mascara laat je ogen extra opvallen, net als op de laatste foto. Pas wel op dat het niet te overdreven wordt. Of trek, met je oogschaduw, de lijn iets verder door dan je normaal zou doen. Zo krijg je een glamorous uitstraling die vooral leuk is als je gaat stappen. 

make-up: zo kan het ook

Je hoeft het niet zo extreem te doen als Beyonce, maar het is wel leuk om te experimenteren met oogschaduw. Gebruik bijvoorbeeld één kleur, of probeer verschillende tinten naast elkaar aan te brengen, zoals op de laatste foto. Wanneer je ogen heel heftig zijn opgemaakt, is het mooi om de rest van je gezicht rustig te houden. Je ziet op de eerste foto dat een felle blush, opvallende lippen en ogen een beetje te veel van het goede is.

Experimenteer jij soms met make-up? En welke look ga jij een keer uitproberen?

Door Myrre