Beauty

Kopieer de make-up look

Vaak zie je foto’s van perfect opgemaakte modellen waarvan je denkt, die look wil ik ook! Dat had Myrre ook bij een van de foto’s van de nieuwste make-up trends van het komende seizoen. En omdat we een tijdje geleden even met twee stagiaires waren (omdat ik ingewerkt werd) leek het ons leuk om samen nog even iets te doen voor Girlscene.

Laatst schreef ik al over de nieuwste haar en make-up trends van de herfst en winter van 2011. Myrre zag deze foto en vroeg of ik die na kon maken bij haar:

makeuplook

Zoals je ziet een zachte, natuurlijke look die ook gewoon voor overdag kan.  Dus even snuffelen in de beautykast en proberen maar. De volgende producten heb ik uitgekozen:

makeuplook

Van achter naar voor:

Max Factor False Lash Effect Fusion Mascara – € 17,99
Max Factor Xperience Sheer Gloss Balm – € 10,99
Max Factor Miracle Touch Creamy Blush - € 10,99
Max Factor Trio eyeshadow – € 14,99
Max Factor kohlpencil – € 7,49

De producten zijn te verkrijgen bij alle drogisterijen. Of shop look-a-like producten online!

make up look

Rimmel London The Max Volume Flash mascara, prijs € 8,59

look make up

Gloss Balm van Burt Bees, prijs € 7,95

make up look namaken

Miss Sporty Ohh Blushed Again, prijs € 3,39

make up look namake

Rimmel London Glam Eyes Trio Eyeshadow, prijs € 8,32

kopieer de look

Barry M SuperSoft Eye Crayon, prijs € 5,12

Bij deze look voor overdag vind ik het zelf heel belangrijk dat je jezelf in korte tijd op kunt maken met niet al te ingewikkelde technieken. En dat je je er comfortabel bij voelt als je eigenlijk nooit make-up draagt, maar het toch een keertje wil proberen.

Dit is het eindresultaat en ik heb er ongeveer tien minuten over gedaan om Myrre op te maken.

makeuplook

makeuplook

Hoe maak je deze look?

1. Breng het witte kohlpencil aan op het bewegend ooglid en aan de binnenkant van je ogen. Trek de lijn iets door naar de onderkant van de binnenkant van je ogen.

2. Pak de creamy blush en breng deze aan in je crease en de onderkant van je oog. Laat als het ware deze blush het witte lijntje onder je oog ‘ontmoeten’.  Het is misschien een beetje gek om blush op je ogen te gebruiken, maar echt het werkt heel goed. Pas trouwens wel op dat dat je niet gelijk een hele dot aanbrengt, anders is het al gauw te dik. Breng laagje voor laagje aan en blend dit dan met het witte kohlpencil op je ogen, zodat het een geheel wordt. Als je geen kwastje in de buurt hebt, gebruik dan het topje van je pink.

3. Gebruik de lichtste kleur van de trio eyeshadow en doe deze ook over je bewegend ooglid en de binnenkant van je ogen. De middelste kleur heb ik lichtjes aangebracht op de buitenste ooghoeken en het kwastje die ik voor de oogmake-up heb gebruikt even onder de ogen gedaan, zodat de kleuren even weer in elkaar overlopen.

4. Op de wimpers zit lekker veel mascara. Want de trend voor het komende seizoen is hoe meer, hoe beter.

5. Breng een beetje creamy blush aan op je cheeks.

6. Myrre heeft op haar mond een sheer gloss balm. Het is een heel rustig kleurtje, maar geeft in het licht wel een mooie natuurlijke glans op je lippen. Dit is echt een aanrader als je een kleurtje op je lippen wilt, maar liever geen knalkleuren gebruikt.

Zoals je ziet zijn de kleuren heel licht en veel minder opvallend dan op de foto, maar toch zeer goed te doen als make-up voor overdag. Myrre heeft van zichzelf vrij kleine ogen en door de lichte kleuren leken ze gelijk veel groter. Ik vind haar trouwens zonder make-up al een echte beauty!

Gaan jullie nu ook aan de slag met deze look?

Door Brenda