Beauty

Repareer je kapotte beautyproducten!

Snel gooi je last-minute je make-up spullen in de tas en je bent klaar voor dat gezellige logeerpartijtje of weekendje weg. Maar als je al je spullen uitpakt, kom je erachter dat je make-up er niet meer uitziet. Wat een rommeltje en hoe jammer?! Natuurlijk baal je als een stekker, want sommige producten kun je beter weggooien of toch niet?

Wacht voortaan nog even met het weggooien van make-up of andere beautyproducten, want wij geven je tips om deze snel en gemakkelijk zelf te repareren.  

nagellak

Het nagellakpotje gaat niet meer open:
Als we onze nagels lakken, strijken we het kwastje vaak af aan het nagellakpotje. Dit omdat er anders veel te veel lak op onze nagels komt. Maar hierdoor heb je kans dat het potje de volgende keer niet meer open wilt…

Tip!
Houd het potje onder de hete kraan. Zo zal de gedroogde lak op gegeven moment loslaten. Werkt dit niet? Zorg er dan voortaan voor dat als je je nagels gelakt hebt, met een beetje nagellak remover langs de dop en het potje veegt. Zou houd je zowel het kwastje als het potje schoon!

lipstick

Een gebroken lipstick:
Lipsticks worden onder meer gemaakt van was. Hierdoor zijn de sticks niet echt stevig en kunnen ze snel breken! Ook kan een lipstick smelten bij warme temperaturen, bijvoorbeeld als je hem een tijd in je tas laat zitten. Je hebt dit kleurtje voor je lippen niet gekocht om weg te gooien, dus probeer dit te voorkomen.

Tip!
Is hij op de één of andere manier toch gebroken? Probeer de stick terug in ‘model’ te duwen. Gebruik een föhn om hem een beetje te laten smelten, zodat je er een ware creatie van kunt maken. Als je lipstick te warm is geworden, leg hem dan ongeveer twintig minuutjes in de koelkast. Vergeet hem er niet uit te halen, anders kun je je stick alsnog weggooien en dat zou zonde zijn.

Er bestaan ook handige lipstick mallen waarin je de gesmolten lipstick kunt gieten, om het vervolgens te laten harden in de koelkast en dan weer voorzichtig in de houder te drukken. Dit handige exemplaar krijg je bij o.a. Ici Paris XL en Douglas.

oogschaduw

Oogschaduw of blush in stukjes:
Oeps, daar viel het oogschaduwdoosje op de grond! Als je hem openmaakt word je niet gelukkig. De oogschaduw is in kleine stukjes gebroken. Hoe kun je hem nu nog goed gebruiken?!

Tip!
Voeg een paar druppeltjes alcohol aan de oogschaduw (of blush) toe en gebruik een mes om de stukjes weer in vorm te drukken. Laat het helemaal opdrogen en je kunt je weer lekker optutten. Valt er weinig meer van de stukjes te maken, doe ze dan in een potje of zakje. Zo kun je het nog als losse poeder gebruiken. P.S. Bewaar je oogschaduw en blush op een koele, droge plaats. Dit voorkomt dat de make-up stuk gaat.

haarlak

Verstopte haarspray:
Doordat je dagelijks lak in je haar sprayt, kan de bus verstopt raken. De haarlak kan voor het gaatje blijven zitten, waardoor er niets meer uit de bus komt. Zo heb je natuurlijk niks meer aan de haarspray, maar gooi hem niet weg!

Tip!
Houd het mondstuk onder de warme kraan en haal de lak voor het gaatje weg met een prikkertje. Wil je dit de volgende keren voorkomen? Houd dan de bus haarspray na gebruik even onder de warme kraan, zodat er geen lak meer voor het gaatje zit.

parfum

Kapot parfumpompje:
Misschien heb je iets te hard gedrukt of is het dopje vanzelf kapot gesprongen, het blijft erg vervelend. Want hoe kun je nu dat dure flesje parfum nog gebruiken?

Tip!
Zoek een ander dopje dat er veel op lijkt en zet deze op het flesje. Soms is het zo dat dit niet gaat of dat er geen enkel ander dopje past. Ga dan terug naar de winkel waar je het flesje gekocht hebt. Zij hebben meestal wel een oplossing en als je geluk hebt geven ze je een nieuw flesje mee.

Komen deze situaties jou bekend voor? En weet jij nog meer tips?

Bron: realsimple
Bron beeld: weheartit

Door Evi