Beauty

DIY: Maak je eigen nagellak

Jij hebt op je slaapkamer misschien wel dertig verschillende nagellakjes staan. Je zoekt je suf naar die ene blauwe kleur, die zo goed met je nieuwe truitje match. Na anderhalf uur zoeken, geen blauwe nagellak, maar wel een onwijze puinhoop op je kamer! Je kunt een vriendinnetje bellen en vragen of zij toevallig deze blauwe lak heeft of even naar de winkel gaan, maar je kunt ook nog iets anders doen…

… Ga zelf aan de slag! Creëer je eigen nagellak. Hoe het moet? Volg deze stappen en jij kunt voortaan al jouw favoriete kleuren nagellak zelf maken!

nagellak

Wat heb je nodig:
– Oogschaduw (een kleur naar keuze)
– Blanke nagellak
– Oud bakje (dat vies mag worden)

nagellak

Stap 1
Doe een beetje oogschaduw in het bakje. Je hebt verschillende soorten oogschaduw. De één is poederachtig en de ander is vloeibaar. Gebruik je een vloeibare oogschaduw, schraap dan een beetje van de kleur af met een mesje. Als je een grote eetlepel poeder hebt, heb je genoeg voor tien nagels.

nagellak

Stap 2
Voeg nu ongeveer 25 à 30 druppeltjes blanke nagellak toe aan de oogschaduw. Roer met een (oud) lepeltje door het mengsel, totdat de oogschaduw goed door de nagellak is gemengd. Is hij iets te dik? Voeg dan nog een beetje nagellak toe. Is de lak te dun geworden? Voeg dan nog wat oogschaduw toe. Je moet het mengsel in ieder geval goed op je nagels kunnen lakken.   

nagellak

Stap 3
Nadat jouw homemade nagellak klaar is, lak deze dan gelijk op je nagels. Want hij zal snel hard worden en je wilt wel het resultaat op je nagels zien toch? Lak nog een top coat over de nagellak en jouw nagels zullen de show stelen! Ps. Het bakje en het lepeltje kun je met nagellakremover weer schoon krijgen.

nagellak

Heb jij nog een leuke nagellak tip?

Bron: beautylish

Door Evi