Beauty

Houd orde in je beautytas!

Een streepje eyeliner hier, een blushje daar… veel meiden gebruiken dagelijks make-up. Hoewel je look er heel mooi uit kan zien, kan je beautytas een enorme chaos zijn! Of nee, je slaapkamer kan een huge mess zijn met overal rondslingerende cosmetica! Komt dit jullie ook bekend voor?

Zorg daarom regelmatig voor orde in je beautytas! Wij geven je tips, die niet alleen jullie, maar ook wij goed kunnen gebruiken.   

makeup

Zoek en vind!
Zoek in je kamer, in de badkamer, in al je tassen en op andere plaatsen naar jouw make-up spullen. Bij ons Girlscene redactrices is het een slechte gewoonte om ze overal in huis rond te laten slingeren. Dit is de eerste stap voor het op orde brengen van je beautytas. Want het is zonde om een nieuwe mascara te kopen als blijkt dat er nog ergens één verstopt ligt.

Houdbaarheid
Alle producten bij elkaar gezocht? Kijk dan welke make-up nog goed is en welke je nog echt gebruikt! Soms heb je een nagellakje zo lang niet gebruikt, dat deze helemaal uitgedroogd is. Als je hem niet meer op kan doen, gooi hem dan gewoon weg! Doe dit ook met andere make-up die droog is geworden en/of over datum is, bijvoorbeeld mascara’s. Geef glitter lipgloss, roze eyeliners en dat soort ‘niet meer jouw smaak’ producten weg. Misschien maak je je zusje, nichtje of buurmeisje er wel heel blij mee!

makeup

Reinigen
Nu blijven er waarschijnlijk al een stuk minder blushes, mascara’s, oogschaduw en andere make-up spullen over. Deze overgebleven producten zien er vaak niet meer uit zoals ze eruit horen te zien. Lipgloss gaat snel plakken en mascara zit meestal niet meer alleen aan het borsteltje! Houd een grote schoonmaak. Ga met reiniging- of andere doekjes alle producten even na. Met je make-up spullen netjes en opgeruimd, begin je dit jaar met een frisse start!

Goedkoop = (vaak) duurkoop
Soms ben je zo fanatiek met opruimen, dat je erachter komt dat er cosmetica mist! Bijvoorbeeld goede penselen en kwasten. Je kunt dan nieuwe goedkope penselen en kwasten aanschaffen, maar deze kun je waarschijnlijk na een paar maanden ook weer weggooien. Heb je het geld er voor over, koop dan een wat duurdere brush van goede kwaliteit. Je bent er dan wel wat meer geld voor kwijt, maar ze gaan meestal veel langer mee. Houd je nieuwe producten ook schoon! Was je brushes regelmatig even met babyshampoo of met warm water. Je hebt er vast niet altijd zin in, maar je zult zien dat make-up zo veel langer mee gaat.

makeup

Nieuwe looks
Kijk welke make-up je dagelijks gebruikt en leg deze bij elkaar. Probeer ook nieuwe looks uit! Altijd leuk om soms van make-up te veranderen. Misschien gebruik je nooit eyeliner, dan is dit misschien een idee om eens uit te proberen! Of deed je best veel foundation op, probeer eens een keer een blush in plaats van zo’n laag foundation. Gebruik bijvoorbeeld ook eens een lipstick. Misschien verwacht niemand dit van jou, maar staat het je supergoed!

Don’t forget
Deze tip gaat niet echt over het ordenen van je beautytas, maar is wel erg belangrijk! Zoals Lotte jullie al vertelde, moet je goed voor je huid zorgen. Vergeet niet om elke avond al je make-up goed te verwijderen. Zo voorkom je dat je poriën verstopt raken. Als alle make-up van je gezicht is, kunt je eventueel nog een hydraterende nachtcrème opdoen, zodat de huid niet uitdroogt.

makeup

Is jouw beautytas soms ook zo’n chaos?

Bron beeld: weheartit

Door Evi