Beauty

Max Factor Flipstick

Max Factor heeft iets nieuws voor onze lippen. De nieuwe Flipstick colour effect lipstick is een lipstick die twee kanten heeft. Aan de ene kant zit een donkere, creamy kleur, de andere kant bevat een lichte kleur met highlight. Het idee is dus dat je de lipstick “flipt” om de kleuren op een mooie manier te combineren. Het idee klinkt goed, right? Wij hebben het voor jullie getest.

De kleuren in de Flipstick zijn geselecteerd door Pat McGrath, de Creative Director van Max Factor. Met de Flipstick wordt ingespeeld op de ombré trend, die we al eerder zagen in de haren en op de nagels. Op de lippen klinkt dat best gewaagd, maar gelukkig kun je het helemaal op jouw eigen manier blenden, of juist niet blenden.

flipstick

flipstick    flipstick

Een aantal mogelijkheden op een rijtje:
– stift de ene kleur op de bovenlip en de andere kleur op de onderlip.
– omlijn de lippen met de ene kleur en kleur ze in met de andere kleur.
– gebruik gewoon één kleur
– stift beide kleuren over elkaar

Omdat het bij deze lipstick heel belangrijk is om te experimenteren en een beetje lef te tonen, heb ik voor jullie verschillende looks getest. Deze looks werden ook tijdens de presentatie van Max Factor aan ons geshowd.

max factor flipstick

Mijn lippen au naturel

max factor flipstick

Bloomy pink 05. Ik heb de donkere kleur gebruikt voor de rand en de met de highlight roze heb ik mijn lippen ingekleurd.

max factor flipstick

Melody brown 40. Ik heb mijn lippen eerst donker ingekleurd en daarna heb ik er met de highlight overheen gestift.

max factor flipstick

Salsa red 50. Op mijn bovenlip heb ik rood aangebracht, op mijn onderlip zit de gele highlight.

max factor flipstick

Bloomy pink 05. De buitenste rand van mijn lippen heb ik lichtroze gestift, aan de binnenkant heb ik de donkere kleur aangebracht. Ik werkte dus van buiten (licht) naar binnen (donker).

max factor flipstick

Gipsy red 30. Met de Gipsy Red heb ik mijn lippen rood omlijnd en roze ingekleurd.

Hoe is de kleur van de Flipstick? Ik ben zeer tevreden over de kleuren, want de Flipstick heeft veel pigment. Natuurlijk geven de donkere kleuren meer pigment dan de highlight, maar al met al worden je lippen door deze stick goed gekleurd.

Hoe ruikt de Flipstick? De Flipstick ruikt een beetje naar Labello; het heeft een subtiel geurtje.

Is de Flipstick dekkend? De donkere kleur is erg dekkend, de highlighter minder. De flipstick wordt geroemd, omdat je de kleuren goed kan blenden. Ik vond het inderdaad makkelijk om de kleuren in elkaar te laten overvloeien door een beetje met mijn vinger op mijn lip te stippen. Als je de highlighter echter over de donkere kleur doet, zie je weinig verschil. De stick van de highlighter verkleurd ook een beetje als je dit doet.

Is de Flipstick makkelijk aan te brengen? Ik vond de Flipstick heel fijn aanbrengen, hij heeft een goede punt waardoor je makkelijk lijntjes kan zetten en de Flipstick voelt vochtinbrengend, net als hij belooft. Ik krijg vaak makkelijk droge lippen en dat viel met deze lipstick mee.

Hoe lang blijft het zitten? De Flipstick blijft niet heel goed zitten. Ik denk dat hij, als je niet de hele tijd eet en drinkt (uiteten), drie uur blijft zitten.

Conclusie: De Flipstick is vanaf vandaag verkrijgbaar voor € 12,49. Al met al vind ik het de prijs waard. Ik vind het fijne kleuren die prima smeren en ik vind het vooral erg fijn dat hij aanvoelt als een lippenbalsem. Je moet er bij het kopen van deze flipstick wel van houden om te experimenteren en je zult een paar keer per dag je lippen moeten bijwerken.

Zou jij deze Flipstick aanschaffen?

Door Annick