Beauty

Oogmake-up remover

Eén van de minst leuke klusjes voordat je naar bed gaat moet toch wel je make-up verwijderen zijn. Zeker als het laat geworden is en je écht aan niets anders dan je bed kunt denken is make-up verwijderen wel het laatste waar je zin in hebt. Maar doe het toch! Het is belangrijk, niet alleen om je huid schoon te reinigen, maar ook je oogmake-up te verwijderen. Hoe je dat het beste doet, lees je hier!

De huid rond je ogen is een van de gevoeligste plekjes op je gezicht. De huid is daar dunner dan op andere plekken. Op deze plek ontstaan dan ook vaak de allereerste rimpeltjes. Het is dus belangrijk dat je je ogen met zorg schoonmaakt.

En dat betekent ook dat je niet zomaar iedere make-up remover rond je ogen kunt gebruiken. Gebruik het liefst een make-up remover die speciaal geschikt is voor je ogen.

oogmake-up remover

1. Oogmake-up remover van Olaz
2. Oogmake-up remover van Nivea, ook geschikt voor waterproof mascara
3. Oogmake-up remover van L’oreal voor de gevoelige huid
4. Oogmake-up remover van Klorane voor de extreem gevoelige huid
5. Oogmake-up remover van Diadermine
6. Oogmake-up remover pads van Demak’up 

Natuurlijk is iedere huid anders. Terwijl jij misschien geïrriteerde ogen krijgt van de oogmake-up remover van Nivea, is het de Holy Grail van je beste vriendin. Heb je na een paar dagen nog steeds last van je ogen, of krijg je je make-up er niet makkelijk af.. Dan is het tijd om een ander product te proberen.

Nog een laatste tip… Boenen doe je in de keuken als je kastjes schoonmaakt, of je vaders auto als ‘ie moet glimmen. Boenen doe je niet rond je ogen. Zoals al eerder gezegd, je huid rond je ogen is heel teer en gevoelig, maak het dan ook voorzichtig schoon. Probeer de huid rond je ogen een klein beetje te ontzien. Natuurlijk maak je het schoon, maar kracht zetten is niet aan te raden.

Welke oogmake-up remover gebruik jij? En vertel, ga jij wel eens met make-up naar bed?

Door Annemerel