Beauty

MAC masterclass

Vandaag waren wij uitgenodigd voor een masterclass van MAC. Dat klonk super leuk en dat was het ook. Om kwart voor elf gingen Eline en ik samen op pad naar de MAC-store waar we helemaal naar boven werden gebracht. Daar kregen we ‘make-up les’ van Director of Make-up Artistry – Baltasar González Pinel.

Tijdens de MAC-store leerden we de ins & outs van de zomer looks. De slagzin was dan ook: ‘Get ready for summer feelings and bronzed skin’. Hoe zo’n masterclass in zijn werk gaat? Een professional – in dit geval Baltasar González Pinel – laat op een model zien hoe je bepaalde looks creëert. Wij als publiek mochten vragen stellen, aantekeningen en foto’s maken of gewoon aandachtig luisteren.

Baltasar ging voor de bronze, creamy look. Hoe hij die creëerde hebben wij voor jullie genoteerd.

Stap 1. Gebruik een matte foundation.
Stap 2
. Doe een bronzing cream concealer op je gezicht. Smeer dit op je wang, voorhoofd, neus en kin. Smeer het uit, dit hoef niet in lijnen, maar je mag het gewoon blenden.
Stap 3
. Voor een gezonde look gebruik je een beetje rode blush. Gebruik heel weinig en doe het op je wangen en neus.
Stap 4
. Met een champagne kleur dep je als het waren naast je ogen.
Stap 5
. Stip een beetje lichte concealer in je binnenste ooghoek.

mac masterclass

mac masterclass

mac masterclass

mac masterclass

mac masterclass

mac masterclass

mac masterclass

Voor de ogen werden twee aparte kleuren gemixt: brons en blauw. Eerst werden de kleuren koffiebruin en indigoblauw met twee potloden aangebracht. Door eerst een basis met potlood aan te brengen, zorg je ervoor dat de oogmake-up heel lang blijft zitten. Het werd aangebracht van het ooglid tot de wenkbrauwboog. Ook werd er een lijntje onder de ogen gemaakt met diezelfde kleur, op de waterlijn, maar ook eronder, want anders lijken je ogen erg klein. Daarna werd het herhaald met creamy oogschaduws in dezelfde kleuren.

mac masterclass

mac masterclass

mac masterclass

De lippenstift had dezelfde kleur als de blush en werd met een kort en dun kwastje aangebracht.

mac masterclass

mac masterclass

mac masterclass

Overigens kan je ook de lippen laten voor wat ze zijn. Baltasar vindt het onzin dat je alleen je lippen of alleen je ogen mag opmaken. Maar het kan wel, zonder de lippenstift vindt Baltasar de look ook al prachtig. Daarnaast zegt hij dat de ogen ook heel mooi subtiel kunnen zijn zonder mascara, want dat is volgens hem helemaal geen must, alhoewel het voor veel vrouwen een gewoonte is geworden.

De verwachting van Baltasar González Pinel is dat er in de toekomst meer met make-up zal worden gedaan. Veel glamour, maar geen extreme looks. Geen eyeliner bijvoorbeeld, maar wat moderner. En er wordt veel geblend!

Tot slot nog een tip die we van Baltasar kregen.. Als je kleine plekjes wilt camourfleren, probeer het dan niet perfect te krijgen, want daar wordt je make-up look erg nep van.

Wat vind jij van deze summerlook?

Beeld Eline, Tekst Annick