Beauty

Review: Pupa Vamp! mascara

Pupa heeft een nieuwe mascara in de schappen met grootse beloftes. Een mascara die geeft wat iedere vrouw wil: volume! De exclusieve formule zorgt voor wimpers die je nog nooit hebt gezien… Of de mascara waar maakt wat Pupa belooft, heb ik (Irene, lezeres Girlscene) voor je getest.

Wat Pupa belooft
Pupa noemt de Vamp! Mascara’s revolutionair. De mascara moet niet vlekken, lang blijven zitten en de wimpers blijven zacht en flexibel. De speciale vorm van het borsteltje zorgt ervoor dat geen wimperhaartje wordt vergeten. Wimpers worden vol en stevig, en diepzwart. Dit komt door de speciale formule: een mix van synthetische en natuurlijke wassen en ‘Vamp full polimer’, een omhullend bestanddeel dat voor de langdurige houdbaarheid zorgt.

Pupa

Verpakking
Het zilveren omhulsel van de mascara lijkt erg chic. En de kartonnen verpakking is lekker herkenbaar in je make-up tasje: ROOD! Nadeel van het zilver is dat je er al snel vingerafdrukken op krijgt en ziet, zeker als je na het aanbrengen van je foundation meteen de mascara pakt.

Wat de mascara doet
Het eerste wat bij deze mascara opvalt, is de dikke substantie. Bij het aanbrengen van de mascara merk je echt dat het een dik goedje is, waardoor je wimpers behoorlijk volume krijgen. Dat lijkt mooi, maar let op: na drie laagjes ontstaat er al een ‘spinnenpoot effect’, dus hou het bij twee subtiele laagjes. De mascara geeft ook een prima lengte en krul aan je wimpers, maar het is duidelijk dat deze mascara vooral voor flink volume is.

Pupa mascara

Het borsteltje werkt echt fijn. Die bereikt de kleinste wimpers goed en houdt je wimpers netjes uit elkaar. Het borsteltje is ook groot, waardoor je de mascara lekker snel kan aanbrengen.

Pupa mascara

Pupa mascara

De mascara blijft de hele dag heel mooi zitten, al is de lengte er ’s avonds wel wat vanaf. De houdbaarheid vind ik niet echt beter in vergelijking met andere mascara’s. Hij vlekt inderdaad niet en kan (kleine!) regenbuien zelfs aan. De mascara is wel wat lastig van je wimpers af te halen.

Pupa mascara

Naast zwart, zijn er nog vijf andere kleuren, waarvan ik eentje testte. Die mascara (in de kleur 301 – Electric Blue) werkt net als de zwarte, maar geeft net iets minder volume en plakt de wimpers wat meer tegen elkaar aan. Ik ben zelf niet zo gek op gekleurde mascara, maar een beetje op de puntjes van je wimpers staat met deze mascara leuk.

De andere verkrijgbare kleuren zijn Chocolate Brown, Deep Night, Amethyst Violet en Emerald Green.

Conclusie
Wil je volume, dan moet je zeker voor deze mascara gaan. Het borsteltje werkt fijn en de mascara blijft de hele dag goed zitten. Ik vind het wat dat betreft absoluut een aanrader. Voor krul en lengte doet deze mascara het prima, maar niet shockerend goed. De mascara is niet erg goedkoop, je moet wat voor volume overhebben. De mascara behoort tot de vaste collectie van Pupa, ligt nu al in de winkels en kost € 16,95.

Door Irene (Girlscene lezeres die graag een product voor ons wilde testen)