Beauty

Review: 2x BB Cream

Het populairste beautyproduct van dit moment, waarvan je de naam waarschijnlijk al vaak hebt horen vallen, is toch echt BB cream. Er zijn inmiddels veel soorten op de markt, maar wat is het nu eigenlijk? Is het een foundation of gewoon een hippe naam voor een getinte dagcrème? Girlscene heeft twee soorten uitgekozen en heeft ze voor jullie getest!

BB cream

Wat is BB cream?
BB staat voor Blemish Balm en is door een Duitse arts ontwikkeld om bij zijn patiënten te gebruiken. Het was bedoeld om wonden sneller te laten genezen en ze meteen een klein beetje te bedekken. Na een tijdje begonnen celebs in Korea dit wondermiddel te gebruiken als foundation omdat ze van ‘gewone’ foundation vaak puistjes of verstoppingen kregen. BB cream is een goede middenweg. Het is namelijk veel minder vet en het heelt de huid.

Zo, dat was even een korte geschiedenisles. Wij hebben inmiddels al zoveel goede dingen over deze crème gehoord, dat wij eigenlijk wel nieuwsgierig zijn geworden en we onze test graag met jullie willen delen.

Maybelline – Dream Fresh 8-in-1 BB Cream
– SPF 30
– Olievrij
– Verkrijgbaar in vijf verschillende tinten: light, light/medium, medium, medium/deep, deep
– Dun, makkelijk smeerbaar
– Oogt donker in het begin
– 30 ml

BB cream

Deze BB cream heeft maar liefst acht voordelen; creëert een natuurlijke glow, past zich aan de huid aan, beschermd tegen Uv-straling met SPF 30, hydrateert de hele dag door, vervaagd oneffenheden, olievrij, zichtbaar gladde huid en voelt licht en soepel aan. Een hele mond vol dus.

BB cream BB cream

Review
De BB cream voelt zacht aan en met een klein drupje kun je al veel van je huid bedekken. Hij smeert heel makkelijk en je voelt dat ‘ie vrij snel intrekt waardoor je niet eerst tien uur hoeft te wachten. Zoals je op de foto kunt zien lijkt hij vrij donker, maar als je eenmaal begint te smeren valt het eigenlijk wel mee. Ik (Eline) vind het zelf heel vervelend als je hele gezicht dicht geplamuurd zit, dus zou ik zeker eerder voor deze versie van Maybelline kiezen. Hij dekt namelijk licht en geeft een hele mooie, natuurlijke glow. Omdat ‘ie snel intrekt, geeft de cream ook bijna niet af. Natuurlijk wel even geduld hebben. Als je echte littekentjes hebt, dan is deze crème te licht voor jou. Daarnaast ruikt ‘ie in het begin een beetje naar bloemetjes. Dit verdwijnt (gelukkig) snel. Al met al vind ik deze versie erg fijn en ben ik heel blij dat mijn gezicht er nog vrij natuurlijk uitziet.

BB cream

The Body Shop – All-In-One BB Cream
– Verkrijgbaar in drie verschillende tinten
– Dierproefvrij
– Oogt wit met een paar bruine korreltjes erin
– Dik
– 25 ml

BB Cream BB cream

Review
Toen ik een klein drupje uit het flesje op mijn hand smeerde, kwam er een witte crème uit. Totaal anders dan de versie van Maybelline. The Body Shop heeft ervoor gekozen om bolletjes in de crème toe te voegen die zich aan jouw huidskleur aanpassen. Ik weet niet of ik hier nu zo’n fan van ben, want je moet erg lang en goed smeren voordat het verkleurd en het vormt uiteindelijk een vrij dikke laag op je huid (I don’t like). In tegenstelling tot de BB Cream van Maybelline dekt deze heel erg goed. Ik vind het daardoor net een foundation. Het resultaat zie je goed op de foto, ik werd zo ongeveer zes tinten donkerder en het trok iets minder snel in dan de andere. Vlekken gaf het niet. Daarnaast heeft ‘ie een sterke geur, maar die verdwijnt vrij snel.

BB Cream
Bovenste: The Body Shop. Onderste: Maybelline

Vergelijking
Ik ben niet zo’n fan van foundations en vind het vervelend als ik de hele dag het gevoel heb dat ik een dikke laag crème op m’n gezicht heb. Dat is voor mij ook de reden waarom ik de BB Cream van Maybelline fijner vind dan de versie van The Body Shop aangezien deze heel dik en donker is. Maybelline heeft een zachte en dunne crème die snel intrekt en een fijne glans achterlaat.

Gebruiken jullie al BB cream? Zo ja, welke vind jij het fijnst? Hier kun je ook de vorige editie met verschillende BB creams lezen.

Door Eline