Beauty

Een ode aan de eyeliner

Naast mascara gebruiken heel veel meisjes eyeliner. Op de redactie zijn wij een groot fan van dit beauty product en sommige meiden kunnen niet meer zonder. Een brede lijn op je ooglid of een dun lijntje onder je oog: je kunt er heel veel mee! Wij laten zien wat eyeliner allemaal voor jouw ogen doet en hoe je bepaalde looks kunt creëren.

We zijn het er met z’n allen over eens dat mascara wonderen verricht. Een likje op je wimpers laat je al snel stralen, maar je kunt meer met je ogen doen. Een liquid eyeliner is het perfecte product om je ogen wat groter te laten lijken of een ovale vorm mee te creëren.

Eyeliner

Grotere ogen:
Als je een lichte kleur eyeliner gebruikt en aanbrengt onder je bovenste en boven je onderste wimpers lijken je ogen groter.

Rondere ogen:
Eigenlijk doe je nu precies hetzelfde als bij de grotere ogen, maar dan zet je het onderste lijntje onder je onderste wimpers. Op die manier zie je het witte randje waar je wimpers aan vastzitten nog.

Ovale ogen:
Ook wel de cat-eye look genoemd. Breng een lijntje boven je bovenste wimpers aan. Zorg dat je begint met een dun lijntje en in het midden het lijntje wat dikker maakt.

Ode aan de eyeliner
Girlscene’s Eline brengt alleen een lijntje boven haar oog aan.

Ode aan de eyeliner
Danique trekt het lijntje boven haar oog iets verder door waardoor haar ogen er classy uitzien.

Cat-Eye look

 

Met verschillende lijntjes maak je dus eigenlijk steeds verschillende looks! Toe aan iets nieuws? In dit filmpje laten ze zien hoe je twee nieuwe en leuke looks kunt maken met eyeliner.

  

Eyeliner

Eyeliner

En wat dacht je van een leuk kleurtje. In plaats van oogschaduw bestaan er ook gekleurde eyeliners, waarmee je een frisse zomerlook kunt maken. Weer eens wat anders dan alleen maar zwart, toch? Veel merken verkopen standaard een zwarte eyeliner, maar sommige merken hebben ook een gekleurde collectie. Soms als limited edition, soms als vast item…

Ode aan de eyeliner

1. Shimmering Black: L’oréal Infallible eyeliner, prijs: € 12,95
2. Ivy Green: Collistar Professional eyeliner, prijs: € 23,95
3. Zwart: Max Factor Masterpiece glide & define eyeliner, prijs: € 11,95
4. Fel blauw: Rimmel Glam’ Eyes liquid eyeliner, prijs: € 9,95
5. Rich black: Collistar Tecnico eyeliner, prijs: € 24,95
6. Metallic Brown: Viva La Vida Liquid dip eyeliner, prijs: € 8,95
7. Lila: Hot MakeUp mixing glitter, prijs: € 7,50

Gebruik jij ook altijd eyeliner? Zo ja, hoe breng je dit dan aan en heb je nog tips?

Bron beeld: Refinery29, weheartit

Door Eline