Beauty

Review: Essie herfstcollectie

Nagels lakken, dat doen wij ladies erg graag! Je outfit blijft toch altijd een beetje kaal zonder matchy en leuke gekleurde nagels. Wij kregen deze week een pakketje binnen met Essie’s nieuwe donkere herfstkleuren. Deze zes kleuren zijn simpel, chic en classic. Natuurlijk hebben wij deze kleurtjes voor jullie getest, lees snel verder!

De najaarscollectie van Essie draait om het woord ‘Stylenomics’. Het is een mix van stijl, klasse en een beperkt budget. Essie belooft dan ook dat je hiermee klasse uitstraalt voor een goed prijsje. Wij zijn benieuwd!

nagellak van essie

Het eerste wat opviel waren de diepe donkere kleuren. Een mix van groen, rood, bruin en paars. De verpakking is erg chic en de kwastjes zijn dik, dat belooft wat!

De zes kleuren van deze najaarscollectie:

nagellak van essie

Miss Fancy Pants
Deze kleur is een combinatie van grijs en beige: ‘greige’. Een zijdezacht kleurtje die bij veel outfits staat.

nagellak van essie

Recessionista
Een mooie donkerpaarse kleur die goed zal staan bij een avondje uit.

nagellak van essie

Stylenomics
Deze diepgroene kleur past goed bij een stoere look! Go army green!

nagellak van essie

Head Mistress
Een warm rode/roze-achtige kleur. Deze kleur is en blijft tijdloos, en hoort in iedere najaarscollectie van nagellakjes.

Sorry ladies, er zat nog een heeeeel klein beetje zand onder mijn duimnagel. Kom namelijk net bij mijn paardjes vandaag! Had even heerlijk een uurtje gereden. Oké, back to the point!

nagellak van essie

Don’t sweater it
Een zachte mauve kleur die erg goed matcht met ieder topje. Simpel en toch erg chic!

nagellak van essie

Skirting the issue
Een sterke en sexy bordeaux kleur die jouw nagels laat opvallen door de donkere kleur.

nagellak van essie
In het potje lijken Miss Fancy Pants en Don’t Sweater It erg op elkaar, maar op de nagels zie je duidelijk verschil.

Hoe smeren de kwastjes?
Erg fijn! Het zijn namelijk erg brede kwastjes, dus de nagellak wordt goed verdeeld. Helaas doe je door deze brede kwast al snel teveel nagellak op je nagels, maar als je daar een beetje rekening mee houdt, smeert het super goed.

Dekt het je nagels goed?
Ja, eigenlijk al gelijk bij de eerste keer. De kleurtjes zijn dan wel een stukje lichter dan de kleur van het potje, dus twee keer smeren is wel mooier voor het gewenste resultaat.

nagellak van essie

Droogt het snel?
Deze nagellak is redelijk snel droog, binnen een mum van tijd kun je de tweede laag lakken en al snel daarna is ook deze laag droog!

Hoelang blijft het zitten?
Minimaal een paar dagen, de kleur dekt goed en de nagellak breekt niet snel. Handig dus! Met een topcoat blijft hij sowieso langer zitten. Het ligt er ook aan wat je allemaal gaat doen; Ga je bijvoorbeeld in de tuin werken, dan is de kans groot dat hij snel afbrokkelt.

nagellak van essie

Danique: ‘Head Mistress is duidelijk mijn favoriete kleur. Deze rode kleur staat namelijk erg goed bij mijn lippenstift!’

Evenals Danique vind Annemerel de rode kleur ook het mooiste. ‘Ik draag eigenlijk alleen maar rode nagellak, dus ook deze keer is de rode kleur mijn favoriet!’

nagellak van essie

Deze herfstachtige kleuren staan erg mooi op je nagels. Ze geven, zoals belooft, een erg chique uitstraling. Wij zijn erg tevreden over deze nagellakjes! De prijs van deze nagellak is € 9,99 per stuk en is te koop bij de DA en Etos.

Wat vinden jullie van deze kleuren?

Door: Jitske