Beauty

Review: Bourjois Parisian Lodge collectie

Wij kregen van Bourjois de Parisian Lodge collectie binnen. Dit is hun herfst- en wintercollectie die draait om de amazone look, XL wimpers en wilde nagels. In het pakketje zaten twee oogschaduw pallets, een eyeliner, mascara, twee potjes nagellak en een nagellak remover. Benieuwd? Lees maar mee!

bourjois najaarscollectie

Laten we eerst beginnen met de oog make-up!
Speciaal voor jullie testte ik, Jitske, deze make-up voor jullie uit. In het postpakketje van Bourjois zat een groen en bruin oogschaduw palet. Omdat ik er een moest uitkiezen ben ik voor de groene gegaan. Dat is omdat ik al heel vaak bruine oogschaduw op heb. Tijd voor iets nieuws!

bourjois najaarscollectie

Ik gebruikte voor deze make-up mijn eigen, ietwat grote kwastje.

bourjois najaarscollectie
Even een voor foto!

bourjois najaarscollectie

Stap 1: met de lichtste kleur bedekte in mijn gehele ooglid om de basis te creëren.

bourjois najaarscollectie

Stap 2: met de middelste kleur ben ik vanaf het midden van mijn ooglid begonnen met aanbrengen. Dit heb ik geblend tot aan mijn uiterste ooghoek.

bourjois najaarscollectie

Stap 3: de donkerste kleur gebruikte ik voor mijn uiterste ooghoek, waarmee ik met een kwastje de donkere kleur naar binnen blendde. Ik heb ook een beetje oogschaduw aangebracht aan de onderkant van mijn oog.

bourjois najaarscollectie

Hoe bevalt de oogschaduw?
De oogschaduw bevalt erg goed, met een wat groter kwastje krijg je het makkelijk op je ooglid. Toen ik de middelste kleur aanbracht, begon ik een beetje te twijfelen maar uiteindelijk werd het een mooi geheel met de drie kleuren.

bourjois najaarscollectie

bourjois najaarscollectie

Stap 4: de eyeliner bracht ik aan op mijn wimperrand. De theorie achter dit borsteltje is dat je eerst met puntjes een lijn stippelt voordat je een rechte lijn trekt. Dit zou een rechtere lijn geven. Ik heb meteen een rechte lijn getrokken en vond dit ‘borsteltje’ echt heel fijn. Het was wat breder dan ik gewend ben maar het geeft een mooi effect en de drie puntjes eyeliner zorgen ervoor dat het een rechte lijn wordt.

bourjois najaarscollectie

Stap 5: de mascara heeft een erg hard borsteltje dus ik moet zeggen dat ik hem in het begin afkeurde. Nadat ik hem had gebruikt voor deze review was meteen verkocht! Helemaal fout beoordeeld, want dit harde borsteltje is juist heel fijn en mijn wimpers werden er mooi groot en vol door. Ik vond het borsteltje echter wel te groot voor mijn onderste wimpers, dus daar ben ik wat minder tevreden over.

bourjois najaarscollectie
En een na foto!

Wat vind je van het uiteindelijke resultaat?
Stiekem had ik er niet veel van verwacht, maar ik ben er helemaal weg van! De groene kleuren vind ik mooi, de eyeliner maakt een perfect lijntje en mijn wimpers, wow!

bourjois najaarscollectie

Oké, nu de nagellakjes!
Bourjois heeft zijn lijn verrijkt met een glamorous diepe rode kleur en een python topcoat! Wij van de redactie waren vooral erg benieuwd over de topcoat.

bourjois najaarscollectie

Hoe bevalt de nagellak?
De rode kleur is ‘gewoon’ rood, dus niet heel bijzonder. Ik deed dus al snel de python topcoat erover. Die eigenlijk ook heel erg tegenviel op deze rode kleur, er was namelijk bijna geen verschil. Mijn pink heb ik dus snel gelakt met een gouden kleur en ook hierbij de topcoat aangebracht. Bij deze nagel was het resultaat echt heel gaaf! Deze topcoat is dus heel erg leuk bij goud en zwart, hierbij is het effect net iets duidelijker zichtbaar.

bourjois najaarscollectie

Smeert de nagellak fijn?
De rode nagellak smeert goed, alleen is de topcoat een beetje friemelen op een droge nagel. Maar omdat het resultaat toch wat ‘slordiger’ hoort te zijn maakt dat niet zoveel uit!

bourjois najaarscollectie

Blijven de nagellak lang zitten?
Vooral met de topcoat blijft de nagellak wat langer zitten. Dat komt ook omdat als je de hoekjes afstoot, je het door het python effect niet echt ziet. Ideaal dus!

bourjois najaarscollectie

Als laatste de nagellak remover!

nagellak remover

Dit potje is geen standaard nagellakremover. Nee nee, dit is een potje met een soort ‘spons’ erin met daarin weer een gaatje voor je vinger. Deze spons is doordrenkt met nagellakremover, dus je hoeft alleen maar je nagel erin te steken, een paar keer rond te draaien en klaar! Dit is Danique’s favoriet!

Werkt het echt?
Ja het werkt echt. Nooit meer watjes gebruiken, maar heel handig een potje nagellak remover. Standaard kleurtjes gaan er binnen een paar keer bewegen vanaf, glitters kosten echter wat meer moeite.

Ik vind vooral de make-up van Bourjois erg fijn met als knaller de mascara en eyeliner. De producten zijn vanaf eind augustus te koop bij parfumerieën en drogisterijen. De palets zijn verkrijgbaar voor € 12,99 per stuk, de eyeliner voor € 10,99 en de mascara voor € 14,99. De nagellakjes zijn € 8,50 per stuk en de remover zal € 7,99 zijn.

Ga jij een van deze producten ook halen?

Door: Jitske