Beauty

S.O.S. beauty foutjes

We gruwelen van lipstick op je tanden, slapen met make-up op, te veel bronzer of klonterige wimpers. Er zijn meer make-up dont’s waar je misschien nog niet van hebt gehoord. Wij zetten vijf van die beauty dont’s voor je op een rijtje! Zo word jij een beautyexpert voor al je vriendinnen!

sos beauty foutjes

1. Je kwasten niet wassen
Zorg dat je je make-up kwasten tenminste één keer in de week schoonmaakt. Dit zorgt ervoor dat er geen bacteriën in de haartjes van de kwast groeien en dat huidirritaties of puistjes niet erger worden.

Voeg een paar druppels shampoo toe aan een bakje met water en schud de kwasten rond. Spoel daarna iedere kwast af onder een straal water. Knijp voorzichtig de kwast uit en ‘borstel’ hem met je handen weer in de goede vorm. Synthetische kwasten (voor foundation, concealer en lipstick) hebben meer shampoo nodig om de make-up resten weg te krijgen.

1. Je kwasten niet wassen Zorg dat je je make-up kwasten ten minste één keer in de week schoonmaakt. Dit zorgt ervoor dat er geen bacteriën in de haartjes van de kwast groeien en het zorgt dat gelijk dat huidirritaties of puistjes niet erger worden.   Voeg een paar druppels shampoo toe aan een bakje met water en schud de kwasten rond. Spoel daarna iedere kwast af onder een straal water. Knijp voorzichtig de kwast uit en ‘borstel’ hem met je handen weer in de goede vorm. Synthetische kwasten (voor foundation, concealer en lipstick) hebben meer shampoo nodig om de make-up resten weg te krijgen.

2. Make-up delen met vriendinnen
Omdat er bacteriën kunnen groeien in producten die vocht bevatten, zoals mascara, vloeibare eyeliner, lipgloss, sponzen, vloeibare foundation, kan het delen van make-up met je vriendinnen leiden tot ooginfecties of vervelende huidproblemen. Als je vriendin je vraagt om jouw lipgloss te gebruiken, doe dan wat op haar hand, in plaats van dat ze het rechtstreeks uit de tube op haar lippen smeert. Als je eyeliner potloden wilt delen, dip het topje dan eerst in alcohol en slijp de punt, voordat je vriendin het op haar oogleden aanbrengt.

sos beauty foutjes

3. De ‘zware’ make-up look
Té veel make-up op een jong gezicht kan mensen het idee geven dat je ouder wilt lijken dan je bent. Zorg dat je make-up licht wordt aangebracht en meng foundation met dagcrème. De juiste borstels helpen ook make-up en crème te mengen en zorgen er ook voor dat je geen foundation vlekken achterlaat op je gezicht.

In plaats van een foundation, kun je ook een getinte moisturizer gebruiken en in plaats van een poeder blush, kun je een crème blush proberen. Op je ogen kun je experimenteren met kleuren, maar kijk uit met zwart, dit kan te hard en te zwaar overkomen. Probeer in plaats daarvan marine, grijs, paars of brons.

sos beauty foutjes

4. Glitter overload
Als je van glitter houdt, probeer er dan wel rekening mee te houden dat te veel nooit goed is, je kunt snel een Ke$ha look-a-like worden. In plaats daarvan kun je glitter beter met mate gebruiken, alleen glitter lipgloss of alleen glitter eyeliner.

sos beauty foutjes

5. Wasbeer ogen
Te veel mascara kan klonten veroorzaken in je wimpers. De oplossing is simpel: gebruik een wimperkam om je wimpers te scheiden nadat je je mascara op hebt gebracht. Een andere oplossing is om een mascara te gebruiken dat kleine haartjes heeft of één die al een wimperkam heeft.

Heb je nog andere make-up tips?

Bron: Seventeen
Bron beeld: Weheartit & Pinterest

Door: Graciéla

Bedankt voor het artikel Graciéla!