Beauty

Review: Zoeva penselenset

Veel mensen brengen hun make-up aan met hun vingers, dit is makkelijk en goedkoop. Het nadeel is dat je vingers altijd een beetje vet zijn en zo komen er bacteriën in je make-up en op je gezicht. Hierdoor bederft je make-up sneller en krijg je sneller puistjes of andere onzuiverheden en we don’t like that! Daarom testte Renée van MyStyle de Zoeva Bamboo Brush Set.

zoeva

Zoeva is een Duitse webshop die naast gewone make-up veel paletten en penselen verkoopt. Helaas zijn de producten van Zoeva niet natuurlijk, maar hebben ze naar mijn blijdschap één penselenset ontwikkeld die dat wel is. De set is niet net nieuw in het assortiment, maar omdat hij natuurlijk en veganistisch is, is hij toch een kijkje waard. Het is een twaalfdelige set die in een gerecycled katoenen zakje komt, met daarin een brushroll waar de kwasten in zitten, wat heel handig is als je ze wil meenemen.

zoeva

In de set zitten penselen voor poeder, foundation, blush en concealer. Dan zitten er voor de ogen een fanpenseel, een blendpenseel, een creasepenseel, twee shaderpenselen in verschillende formaten en een eyelinerpenseel in. Dan is er als laatste nog een lipkwastje. Alle penselen zitten weer in plastic, zodat de haartjes niet beschadigen. Niet zo duurzaam, maar wel fijn.

zoeva

De handvatten van de penselen zijn gemaakt van bamboe en gerecycled aluminium. De haartjes zijn gemaakt van Taklon, een synthetische vezel die zo zacht is als echt haar, hierdoor zijn de penselen ook veganistisch (veganisten eten net als vegetariërs geen dierlijke producten, maar gebruiken daarnaast ook geen dierlijke materialen zoals dierenhaar). Taklon heeft minder schubben dan dierlijke haren, waardoor het beter bestand is tegen bacteriën. Doordat de haartjes heel zacht zijn, zijn de penselen goed te gebruiken op de gevoelige huid. De kwasten zijn ongeveer vijftien cm lang en liggen makkelijk in de hand.

zoeva

De haartjes staan goed dicht op elkaar en laten niet los als je ze een paar keer gebruikt of wast. De kwasten werken heel zacht en precies. In plaats van een dikke streep blush zorgt een Zoeva kwast voor een mooi geblend blosje. Dat is vooral op een hele lichte huid een pluspunt. Dit heb ik wel eens anders meegemaakt met een kwast van mindere kwaliteit.

Zoeva raadt je aan om de kwasten voor gebruik voorzichtig te wassen. Natuurlijk worden de penselen na verloop van tijd ook vies, waardoor er alsnog bacteriën in je make-up en op je huid komen, dus het is erg belangrijk om ze daarna minstens eens per maand schoon te maken. Dit kan heel goed onder de kraan met lauwwarm water en babyshampoo of een andere milde shampoo, zodat de haartjes niet beschadigen. Was ze zachtjes en breng ze daarna weer in hun originele vorm. Laat de penselen dan een nachtje drogen op een handdoek, dan zijn ze de volgende ochtend weer klaar voor gebruik.

zoeva

DIY Brush Cleanser
Duurt het wachten je te lang? Dan kan je een brush cleanser kopen, van merken als Sephora, MAC of Bobbi Brown. Deze drogen een stuk sneller, maar zijn best prijzig en niet duurzaam. Dus bedacht ik een leuke DIY. Als je helemaal duurzaam wil zijn, kun je natuurlijke varianten gebruiken.

Je hebt nodig
– Een maatbeker
– Een grote kom, glas of pan om alles in te mengen
– Een spuitflesje om het in te doen
– 250 ml water
– 75 ml Alcohol  (70% tot 90%)
– Een halve eetlepel afwaszeep (dit is gaat het vet en olie tegen dat op je kwasten komt)
– Een halve eetlepel (baby)shampoo
– 1 eetlepel spray leave-in conditioner (het moet er eentje op waterbasis zijn anders mengt het niet goed)

Meng dit alles door elkaar tot je een vloeistof krijgt die helemaal egaal is en geen klontjes heeft. Vervolgens kun je je eigen Brush Cleanser op je penseel spuiten tot alle haartjes nat zijn en ze dan afvegen aan een stuk keukenrol. Herhaal dit tot al je penselen schoon zijn.

zoeva

De penselenset is te koop bij Zoeva voor € 25 exclusief verzendkosten van € 3,50. Omdat het twaalf kwasten zijn betaal je € 2,10 per stuk. Dit vind ik niet veel en het is nog goedkoper dan een budget kwast van een drogisterijmerk. Ik ben erg tevreden en wil niet meer anders.

Gaan jullie deze Bamboo Brush Set ook proberen?

Door: Renée Quekel