Beauty

How-to: Catwalklook van Scarlett Johansson

Je hebt Annemiek al een paar keer voorbij zien komen met bijvoorbeeld het artikel ‘True Beauty’. Hier beschreef ze dat ware schoonheid van binnen zit. De komende tijd zal ze steeds meer artikelen voor Girlscene schrijven. Deze keer laat ze jou door middel van een filmpje zien, hoe jij de catwalklook van Scarlett Johansson namaakt! Benieuwd? Kijk maar mee…

annemiek

Va-va-voom! Mijn mond viel lichtjes open toen ik een foto zag van Scarlett Johansson bij de Oscars, waar ze met deze look op de rode loper schitterde. Alsof een prachtige zonsondergang zich op haar ooglid bevindt. Zo ziet ze eruit met haar make-up van oranje en rode kopertinten. Uiteraard wilde ik deze look ook uitproberen, zeker omdat oranje niet een kleur is die veel mensen durven te gebruiken in hun oogmake-up. Een how-to wil ik jullie niet onthouden, dus heb ik een video opgenomen hoe je deze look ook kunt maken. De perfecte herfstlook dacht ik zo!

In de video kun je zien dat ik qua kleuren veel aan het opbouwen ben. Eerst heb ik een naturel kleur van mijn wimpers tot wenkbrauwen aangebracht, vervolgens ietsje boven mijn arcadeboog ‘Push Up’ van Too Faced. Dit is een glanzende bruine/taupe kleur. Het vervagen is de sleutel tot succes, dus zorg dat je dit alvast voor het grootste gedeelte doet.

annemiek

Verder heb ik een koperachtig pigment gebruikt op dezelfde plek als Push Up en met een blending penseel heb ik vervolgens een felle oranje kleur aangebracht. Hier heb je maar een ietsepietsie beetje van nodig. Als finishing touch heb ik ook nog een beetje pigment glitter aangebracht. Dit scheelt in de kleur niet veel, maar in de glitter wel.

Een zwart oogpotlood heb ik langs mijn onderste- en bovenste wimperrand gebruikt. De onderste wimperrand heb ik wat zachter gemaakt door daar een gouden oogschaduw te gebruiken, die ik tevens bij de binnenste ooghoek heb gebruikt. Met een schoon penseeltje (of nou, hetzelfde penseeltje, maar dan even afgeveegd zodat er geen product meer op de haren zitten) vervaag ik het oogpotlood boven mijn oog.

Geen look kan zonder mascara, dus om extra lange, volumineuze wimpers te krijgen heb ik eerst een mascara basis gebruikt en vervolgens een fijne zwarte mascara. Hello gorgeous lashes!

annemiek

Om de look compleet te maken heb ik een lichte gezichtspoeder op mijn wangetjes gebruikt voor een gezonde blos. Lipstick of een gloss mag natuurlijk ook niet ontbreken, dus heb ik daar een naturel roze kleur voor gebruikt. Een perfecte alledaagse kleur die bij iedere gelegenheid of look past. Wil jij graag wat extra glans? Dan kun je altijd voor een mooie naturel gloss gaan!

Dan nu eindelijk het how-to filmpje waar ik het stap voor stap met je doorneem!

 

Zo, dat is de look! Ik hoop dat jullie het een leuke look vinden en dat jullie iets aan de video zullen hebben. Nog even een fotootje van het eindresultaat…

annemiek

Wat willen jullie de volgende keer graag van mij zien of lezen?

Tot de volgende keer! Liefs, Annemiek.