Beauty

How-to: Prinsessenkrullen!

Op het moment dat ik, Annemiek, aankondigde dat ik als een soort ‘Beauty Reporter’ artikelen op Girlscene zou gaan plaatsen, stroomde meteen de vraag binnen of ik ook haar-looks zou willen laten zien. Nu ben ik een persoon die zweert bij het motto "Als je haar maar goed zit", dus daarom vandaag mijn eerste how-to haar filmpje!

Van mijzelf heb ik vrij gemakkelijk haar. Het wordt niet snel vet, is niet erg slap of dik… Hele brave haartjes. Ik heb het nog nooit geverfd, maar mishandel het regelmatig met mijn haartangen. Als je me op straat tegen komt is de kans ook groot dat ik krullen in mijn haar heb. Niet alleen omdat ik dit mooi vind, maar ook omdat ik er drie dagen lang dan geen omkijken meer naar heb (zo lang blijven krullen zitten bij mij).

De ene keer draag ik het in een ‘echte’ krul, de andere keer is het een bos met ‘natuurlijk’ gegolfd haar. Vandaag ga ik jullie één look laten zien, ikzelf noem dit mijn ‘prinsessenkrulletjes’.

krullen
Op deze foto kun je zien hoe mijn haar na drie dagen zit. Natuurlijk wel even in model gebracht door met mijn vingers te borstelen, maar je hebt er een aantal dagen geen omkijken meer naar. Ideaal!

In de video kun je helemaal zien hoé ik deze look maak, maar ik wil jullie graag nog iets vertellen over de haartang die ik gebruik. In de reacties op vorige artikelen heb ik kunnen lezen dat jullie graag meer informatie willen over de producten die ik gebruik, dus productnamen en dergelijke heb ik in de video er zo duidelijk mogelijk in proberen te zetten. Toch vind ik deze krultang nog wel even noemenswaardig, aangezien ik er een serieuze liefde voor bezit.

De tang die ik heb gebruikt is van Remington. Het is een spiraalvormige curling wand, wat dus wil zeggen dat er geen klem aan de tang vast zit, wat je meestal wel hebt. Ik heb deze tang nu ongeveer een jaar en ik kan niet meer zonder! Ik niet alleen trouwens, wat dacht je van mijn stiefzus en vele vrienden en collega’s? Doei krultang, halló curling wand!

Het fijne aan zo’n wand is namelijk dat je 1) een stuk minder tijd bezig kwijt bent en 2) je geen klem-groeven in je haar ziet. Een stuk beter voor je haar dus (voor zover een krultang dat kan zijn dan).

Een klein nadeel is overigens wel dat je je een stuk sneller kun branden aan de tang, omdat je je haar zelf om de tang moet houden en dan even vast moet houden. De kans dat je je handen of hoofd brandt is aanzienlijk groter dan met een reguliere tang. Je krijgt overigens wel een speciale handschoen die je onder het krullen kunt gebruiken, maar na één keer gebruiken ligt die nu ergens onder mijn bed te verstoffen. Niet erg fijn dus…

En met deze lovende woorden over mijn krultang zijn we alweer aan het einde van mijn artikeltje gekomen! Als je wilt weten hoe ik deze krulletjes bij mijzelf heb gemaakt, kijk dan vooral de video.

 

Heb je vragen of verzoekjes? Schrijf het in de comments and i’ll get back to you!

Liefs, Annemiek