Beauty

Review: Rimmel London Foundation en BB Cream

Het kan lastig zijn om de juiste foundation te vinden. De kleur kan net niet goed zijn, het product smeert niet lekker uit of de foundation is erg zichtbaar. Voor deze problemen komt Rimmel London met een nieuwe lijn foundation en BB cream. Ze beloven dat deze producten onzichtbaar zijn op je gezicht en dat ze de perfecte dekking hebben. Girlscene was benieuwd en testte de foundation en BB cream voor jou uit.

reviewrimmel
De foundation en BB cream op een rij

Allereerst testte ik – Quirine- de foundation voor jullie. Ik ga voor de kleur Sand, want die komt het dichtst bij mijn eigen huidskleur.

reviewrimmel2
De foundation op mijn hand

Natuurlijk testte ik ook de foundation op mijn gezicht. Hier een foto zonder foundation:

reviewrimmel

Ennn… met de foundation!

reviewrimmel4

Oké, ik moet wat toegeven. Ik draag nooit, maar dan ook nóóit foundation. Ik heb nog altijd het idee dat mensen het kunnen zien als ik het op heb en ik ben gelukkig gezegend met een redelijk goede huid. Maar nu ik deze foundation van Rimmel heb getest, ben ik om!

Het blend precies goed met mijn eigen huidskleur en als ik in de spiegel kijk, zie ik niet eens dat ik foundation op heb. Maar toch zijn mijn oneffenheden, kleine plekjes en donkere kringen, een stuk minder zichtbaar. De foundation smeert goed en vooral gelijkmatig uit. Als ik dan toch een minpuntje moet geven, is dat de foundation een beetje plakt. Maar na verloop van de tijd wordt dat minder, omdat het dan goed is ingetrokken.

De foundation is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: Ivory #100, Soft Beige #200, Sand #300, Natural Beige #400 en True Ivory #103. De prijs is € 12,99 en dat vond ik een goede prijs voor deze kwaliteit. De producten zijn vanaf januari 2013 (dus ongeveer nu) te koop.

Nu verder met de BB cream. Ik ga voor de kleur medium/dark omdat die kleur het dichtst bij mijn huidskleur komt.

Eerst weer mijn gezicht zonder BB cream:

reviewrimmel6En, met de BB cream:

reviewrimmel7

Ik vind de BB cream iets te donker voor mijn gezicht. Het ziet er wel natuurlijk uit: op de redactie zei iemand dat het leek alsof ik op wintersport was geweest. Maar voor overdag is deze kleur te donker. Ik heb ook niet mijn keel meegepakt, waardoor het verschil nog groter is. Ik vind wel dat de BB cream goed uitsmeert en dat het goed dekt. En oja, de cream ruikt ook lekker!

De BB cream is verkrijgbaar in twee kleuren: light en medium/dark. Ik had liever gehad dat er een medium en een dark verkrijgbaar was. Nu is het gelijk of heel licht, of redelijk donker. De prijs is wel ideaal: voor slechts € 9,99 kun je hem aanschaffen. De BB cream is vanaf januari 2013 (dus ook ongeveer nu) verkrijgbaar.

Ik ben positief verrast door deze producten. Zeker de prijs/kwaliteit verhouding vind ik erg goed. De foundation heb ik inmiddels weer terug op mijn gezicht gedaan 🙂

Wat vinden jullie van de producten?

Door: Quirine