Beauty

Zonnebanken

Dé meest effectieve manier om bruin te worden – behalve dan op vakantie gaan naar een zonnig land – is de zonnebank. Klinkt allemaal super aannemelijk, maar natuurlijk liggen er addertjes onder het gras. Ik bespreek de do’s & don’ts op het gebied van zonnebanken.

Waar?
– Thuis. Een goede zonnebank kost echt boven de 800 euro, dus even je ouders lief aankijken..
– In de sportschool. Dat is vaak inbegrepen bij een sport abonnement, maar dat moet je even navragen.
– Zonnestudio. Prijs verschilt héél erg per studio. Meestal kun je het beste een ‘kuur’ nemen, dat is bijvoorbeeld 10 keer voor een bepaalde prijs. Dit is meestal goedkoper. Voor een zonnestudio bij jou in de buurt, check de Gouden Gids !

Tips
Bouw je ‘kuur’ langzaam op. Ga niet meteen de eerste keer een halfuur ! De zonnestudio kan je daar uitstekend advies bij geven.
– Ga niet te vaak. Dus niet elke dag ! Je wilt misschien wel snel bruin worden, maar hier zal je huid alleen maar averechts op reageren. Als je in de zomer onder de zonnebank gaat, ga dan niet dezelfde dag óók nog eens in de volle zon zitten !
– Draag altijd een brilletje onder de zonnebank, deze zit bij je zonnebank of krijg je bij de zonnestudio.
– Smeer je niet in met crème of snelbruiner of iets dergelijks. Het is een fabeltje dat dit je sneller bruin maakt !
– Zorg dat je huid helemaal schoon is voordat je eronder gaat ! Dus geen parfum, (veel) make-up, bodymilk, deodorant enzovoorts.
– Als je medicijnen gebruikt kan het wel eens zo zijn dat ze niet goed werken in combinatie met de zonnebank. Lees dus altijd goed de bijsluiter of vraag je huisarts om hulp.
– Er zit natuurlijk een wekker bij je zonnebank, maar als je huid jeukerig of branderig aanvoelt, stop dan ! Ga dus ook niet door als de wekker nog iets aangeeft.
– Een aftersun crème gebruiken na een zonnebankkuurtje is wél goed. Zorg alleen dat -ie is uitgewerkt wanneer je er weer ondergaat (denk weer aan: niet té vaak gaan!).