Beauty

Acrylnagels

Wat is het ?
Acrylnagels zijn géén plaknagels of zoiets. Het is een laagje acryl dat over je natuurlijke nagel wordt aangebracht. Het ziet er dus heel ‘echt’ uit.

Hoe worden acrylnagels aangebracht?
Bij de allereerste keer (maar alleen als je je acrylnagels langer wilt dan je normale nagel) wordt er een zogenaamde ‘tip’ aangebracht op je nagels. Dit is een verlenging van je nagel zelf. Dit hoeft alleen de allereerste keer te gebeuren, alle keren daarna wordt je bestaande (acryl)nagel gewoon bijgewerkt.
Je nagel wordt (eventueel dus met de ‘tip’) gladen in de juiste richting gevijld. Daarna komt de acryl eroverheen. Die wordt gemaakt door acrylpoeder te vermengen met een vloeistof. Hieruit ontstaat een klein bolletje ‘acryl’, die wordt aangebracht op je dunne nagel. Vervolgens wordt de acryl heel netjes ‘uitgesmeerd’ op je nagel. Je kunt je nagel helemaal met roze acryl laten ‘bedekken’, maar het kan ook french manicure; dan brengen ze eerst een laag roze acryl aan, en laten ze een randje vrij aan de bovenkant van je nagel. Nadat de roze acryl hard is geworden, komt er een dun laagje witte acryl op het bovenste randje.

Acryl moet als het ware uitharden, en dat proces kan versneld worden door speciale lak over de acryl aan te brengen (die meteen voor mooie glans zorgt) en de acrylnagels daarna onder een speciale UV-lamp te laten ‘drogen’. Hierna wordt de nagel nog mooier gevijld en is het klaar !

 

Hoe kun je ze krijgen?
Acrylnagels kun je laten zetten bij een nagelsalon, heel soms doen schoonheidssalons het ook.

Hoe duur is het?
De prijs varieert natuurlijk heel erg per salon. Bij de ene kost het 20 euro per keer, bij de ander 30. Bel een nagelsalon bij jou in de buurt voor exacte prijzen!

Hoe lang duurt het?
Gemiddeld zo’n uurtje.

Hoe lang blijven acrylnagels ‘zitten’?
Dat ligt heel erg aan hoe snel je nagels groeien. Meestal moet je acrylnagels zo om de 3, 4 of 5 weken laten bijwerken. Bij het bijwerken wordt een groot gedeelte van de acryllaag ‘weggevijld’ en komt er weer een nieuwe laag acryl op.

Verder:

  • Je kunt zelf bepalen hoe lang je je nagels wilt, en of je ze liever ronder of vierkanter hebt.
  • Wil je een keer wat speciaals? Laat dan in plaats van een wit randje een gekleurd randje opbrengen. Of een speciale glitterlak eroverheen!
  • Acrylnagels zijn supersterk, en ze horen dus niet af te breken of te scheuren!
  • Het is niet echt mooi om je acrylnagels zelf nog te lakken, vaak mislukt dit dan ook.
  • Heb je toch je acrylnagels gelakt en wil je de lak eraf halen, gebruik dan ALTIJD milde nagellak remover zónder aceton.
 

Voorbeelden