Beauty

Dr. Van der Hoog

Als er één beautymerk is wat producten heeft voor werkelijk álle gezichtstypen, dan is het Dr. Van der Hoog wel. Het merk werd ruim 70 jaar geleden opgericht door dokter Pieter Henricus van der Hoog…

Deze "dokter Van der Hoog" studeerde in 1913 als arts af in Den Haag. Als dermatoloog was hij vele jaren werkzaam over de hele wereld: van Saoedi Arabië tot Afrika en van de binnenlanden van Indonesië tot Suriname en Curaçao. Tijdens zijn reizen bestudeert hij inheemse geneeswijzen en maakt hij kennis met speciale kruiden, oliën en plantenextracten, die de lokale bevolking gebruikt voor hun lichaamsverzorging.
Hij ontdekt dat inheemse vrouwen meer aandacht aan hun uiterlijk besteden dan in Nederland en dat ze daarbij gebruik maken van vele planten en kruiden. Jarenlang tobt zijn echtgenote met een overgevoelige huid en zijn er geen crèmes voorhanden die haar voorgoed van haar problemen af kunnen helpen.
Op basis van zijn opgedane kennis en zijn dermatologische studie, begint hij met de ontwikkeling van crèmes, zalfjes, poeders en oliën….

En daar zijn we meneer Van der Hoog dankbaar voor, want dankzij hem liggen er een héleboel fijne producten bij de drogist!

Er zijn tien verschillende lijnen:

Puur: voor de gecombineerde huid
Hydro: frisse verzorging en reiniging voor de normale/gemengde huid
Hypo: voor de overgevoelig huid
Intensief: voor de droge tot zeer droge huid
Oog: speciaal voor de ogen
Maskers: spreekt natuurlijk voor zich… heerlijk verwennend!
Body: voor het gehele lichaam
ClearSkin: voor de jonge, wat vettere huid
Hand: speciaal voor de handen

Waar vind ik Dr. van der Hoog?

Ook zo fijn: het merk is echt óveral te koop, dus je hoeft niet stad en land af te zoeken voor de producten! De grootste verkooppunten zijn: Bijenkorf, Etos, DA, De Tuinen, Kruidvat, Trekpleister, V&D en Schlecker. Kun je al deze winkels nóg niet vinden, dan kun je Dr. van der Hoog ook vanuit je luie bureaustoel bestellen, online via Drvanderhoogshop.nl!

Mijn favoriete producten

Spotcream uit de ClearSkin lijn. In dit tubetje zit een soort gel die je op een puistje of mee-eter kunt smeren. Aan het uiteinde van de tube zit een speciale punt waar je het precies mee op de plekjes kunt stippen. Ik gebruik dit al een hele tijd; als ik soms een puistje heb, meteen erop stippen en hij droogt heel mooi uit! Zo’n tube kost € 6,99.

Een chocolademasker! Hallooo, welk meisje vindt dit nu niét lekker?! Ik ben er echt dol op… ik gebruik elke week meestal een maskertje (gewoon uit een grote tube), maar dit maskertje is kant-en-klaar en gebruik ik eens in de zoveel tijd, liefst met vriendinnen.
Allemaal pyjama aan, haar in een handdoek gedraaid en smeren maar… niet alleen gezellig, maar ook echt superlekker voor je huid: die is daarna lekker zacht. Jammer dat je ‘t niet op kunt eten… Zakje kost € 2,10 en je kunt hem voor een paar personen gebruiken.

Reinigingsfoam uit de Puur-lijn. Ik heb al best wel veel reinigingsproducten gebruikt, maar deze is wel speciaal: hij zit in een foam. Het flesje is een pompje en er komt een soort schuim uit, die je meteen op je gezicht kunt doen. Je masseert ‘m helemaal in, spoelt hem af met water en je huid voelt echt héél fris. Vooral erg lekker in de zomer, vind ik, want er zit kiwi in! Kost € 6,99 en zit in een gróóóte fles.