Beauty

Zelfbruinende dagcrèmes

Veel meiden hebben last van een lichte huid in de winter. Om je huid dan wat op te peppen, kun je een zelfbruinende dagcrème gebruiken. Na een tijdje lijkt het net alsof je op vakantie bent geweest…

Hoe doe je het?

Reinig ’s ochtends eerst je gezicht, voordat je de zelfbruinende dagcrème opbrengt (net zoals bij normale dagcrème). Je hoeft voordat je de crème opbrengt, niet je eigen dagcrème te gebruiken.

Neem een hoeveelheid zelfbruinende dagcrème op je hand en verdeel dit over je gezicht. Masseer je gezicht in met ronddraaiende bewegingen. Werk van binnen naar buiten en begin bij je voorhoofd. Ga steeds verder naar beneden en laat de lippen bij de mond vrij. Neem je hals ook mee, maar leg hier geen nadruk op. Dit ziet er onnatuurlijk uit. Smeer het allemaal heel goed uit, neem er echt eventjes de tijd voor. Anders krijg je vlekken, en dat wil natuurlijk niemand…

Goede zelfbruinende dagcrèmes:

Vichy Lumineuse, € 13,95
Van Vichy Lumineuse zijn er twee soorten te koop: voor de normale & gecombineerde huid en voor de droge huid. Beide soorten bevatten vitamine A, provitamine B5 en fruitzuren. Deze crème stimuleert het verwijderen van dode huidcellen en bevordert daarmee het celvernieuwingsproces.

Nivea visage summer beauty dagcrème, € 8,45
Deze zelfbruinende dagcrème bevat jojoba-olie, wat de huid de hele dag door intensief hydrateert. Deze crème is verkrijgbaar in twee tinten. Ook is er een bijbehorende nachtcrème, die in combinatie net de bijbehorende dagcrème de huid helpt sneller en intenser helpt te bruinen. Ook bevat de nachtcrème panthenol en vitamine E, wat de huid hydrateert en helpt te herstellen.

L’oreal Paris Dermo Expertise Nutribronze Visage, € 12,95
Deze dagcrème is verkrijgbaar in twee tinten, voor de lichte tot normale huid én voor de getinte huid. Let op: deze crème is eind januari 2008 in de aanbieding bij de Action, voor maar €2,98!

Dove Sunshine Dagcreme, € 8,50
Deze zelfbruinende dagcrème bevat een SPF-factor van 15, zodat je geleidelijk aan een zomers kleurtje voor je gezicht opbouwt. Verkrijgbaar in twee tinten!

Door Femke Klomp