Beauty

Fruitmaskertjes

Om je huid een oppeppertje te geven in de winter, kun je een maskertje nemen. Het is niet alleen ontzettend ontspannend, maar het reinigt je huid ook nog eens. Tegenwoordig zijn er veel maskers met fruitzuren & vitamines die goed zijn voor je huid. Lang leve de fruitmaskertjes!

Hoe breng je maskers aan?
– Steek je haar weg in een paardenstaart, of knoop een haarband/sjaaltje om je hoofd. Het is niet de bedoeling dat je gezichtsmasker in je haar komt of andersom.
– Maak je gezicht goed schoon met wat reinigingslotion. Op een schone huid werkt een masker beter.
– Je mag best een flinke laag opsmeren, maar laat bij het smeren de huid rond je ogen en mond vrij. De huid is daar extra dun dus extra gevoelig.

Goede kant- en klare gezichtsmaskers

Avocadomasker van Dr. Van der Hoog, €2,09. Dit masker geeft de droge huid een echte oppepper. De droge huid wordt intensief gereinigd, door de avocado.

Perzikmasker van Dr. Van der Hoog, €2,10. Dit masker helpt de vochtarme huid te herstellen en hersteld de strakke huid. Het bevat vitamine E en B5, perzikolie en perzikextract. Na gebruik voelt je huid soepel en glad aan.

Fruitzuurmasker van Dr. Van der Hoog, €2,10. Dit fruitzuurmasker bevat appel, citroen en wijnsteen. Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert daarmee de aanmaak van nieuwe. Ook heeft het een reinigende werking. Resultaat: een supergladde, zachte huid. Let op: niet geschikt voor de gevoelige huid!

Mango meloenmasker van Dr. Van der Hoog, €2,10. Dit masker heeft een aantal vochtregulerende eigenschappen, en is daarmee geschikt voor de droge, vochtarme huid. Door de toegevoegde vitamine B5 heeft het masker een kalmerende werking voor de huid.

Garnier pure zelfverwarmend masker, €1,90. Dit masker is ideaal voor de vette huid. Het bevat zink, wat de talgproductie reguleert en eucalyptus, wat de huid zuivert. Als het masker in contact komt met de huid, dan verwarmt het meteen.

Mudd Peel-off mask, €1,50. Dit masker trek je na een kwartier als een velletje van je huid. Hierdoor worden bacteriën en dode huidcellen van je huid verwijderd. De concentratie van ginseng met fruitzuren van natuurlijke citroenschil, grapefruit en komkommer geven een zuiverende werking voor je huid.

Zelf fruitmaskers maken

Avocadomasker
Nodig: het eigeel van één ei, olijfolie, honing, zure room en avocado. Verwarm de honing en pureer de avocado. Meng alle ingrediënten samen tot één massa en breng het aan op het gezicht. 

Tomatenmasker
Nodig: het vlees van één tomaat en wat maïzena (maïszetmeel)of meel. Meng de ingrediënten samen tot een pasta en breng het aan op het gezicht.

Bananenmasker
Nodig: één banaan en een eetlepel honing. Prak de banaan helemaal fijn en voeg de honing toe. 

Wortelmasker
Nodig: 2-3 wortels en 4,5 eetlepels honing. Kook de wortels en prak ze daarna(je mag dat de keukenmachine ook laten doen). Honing erbij gieten en mengen tot een massa. Op je huid aanbrengen en na 10-15 minuten afspoelen met ijskoud water.

Sinaasappelmasker
Nodig: Het sap van een kwart sinaasappel en drie theelepels yoghurt. Even mixen in de blender en zet het ongeveer vijf minuutjes in de koelkast en aanbrengen op je gezicht.

Door Femke Klomp