Beauty

Huid mythes

Er zijn veel beweringen over je huid die je altijd voor waar hebt aangenomen. Veel van die beweringen zijn echter de bekende ‘broodje aap’-verhalen. De meeste meiden weten dit alleen niet. Daarom hier de grootste huid-mythes en waarom ze niet waar zijn.

Tachtig procent van schade aan je huid door zon, gebeurt voor je achttiende
Een recente studie heeft aangetoond dat maar 23 procent voor je achttiende gebeurt. Als je 40 bent is dat gestegen naar 46 procent en tegen de tijd dat je 59 bent is dat 74 procent. Dus ook na je achttiende is het belangrijk om je huid te blijven beschermen tegen de zon.

Slaaptekort zorgt voor donkere kringen rond je ogen
Donkere kringen rond je ogen zijn erfelijk en hebben niks met veel of weinig slaap te maken. Door slaaptekort wordt de huid onder je ogen wel wat dikker, waardoor de donkere kringen meer op kunnen vallen.

Junkfood en chocolade zorgen voor puisten
Het is al vaak bewezen dat dit niet waar is. Het is zelfs zo dat sushi en schaaldieren voor acne kunnen zorgen, door bepaalde stoffen die erin zitten.

Veel water drinken hydrateert je huid
Het vochtgehalte van je huid wordt beïnvloed door je omgeving en leeftijd. Je kunt je huid alleen van buiten hydrateren, door bijvoorbeeld dagcrème te gebruiken. Zolang je reageert op je dorst is je lichaam altijd goed gehydrateerd.

Als je je benen vaak over elkaar slaat, krijg je spataderen
Je genen, een zwangerschap en lange tijd staan kan voor spataderen zorgen. Maar je zou je benen ongeveer 12 uur per dag over elkaar moeten houden, willen er spataderen van komen.

Door Arancha