Beauty

Test: ontharingsproducten van Veet

Ik ben nooit zo’n fan van geweest van ontharingcrèmes en harsstrips. Het leek me altijd zo’n gedoe en geklieder, en het deed vast zeer. Het spookte al helemaal door mijn hoofd: littekens, rode plekken, een supergevoelige huid… maar tsja, als hoofdredactrice voor een meisjeswebsite moet je alles uittesten!

En zo ook de nieuwe lijn ontharingsproducten van Veet. Om precies te zijn: de ontharingscrème én de (koude) wasstrips. In het begin was ik, zoals ik al zei, nogal sceptisch. Maar je moet alles een keertje proberen, toch?

Gelukkig zijn de producten van Veet ingedeeld in drie categorieën met elk een eigen kleur: roze voor de normale huid, groen voor de droge huid en blauw voor de gevoelige huid. Zo heb je een product wat bij je huidtype past! Omdat ik een normale huid heb, ging ik voor de roze lijn. Niet erg: roze is één van m’n lievelingskleuren!

Allereerst de Veet In-Shower. Op de verpakking lees ik: "binnen 3 minuten gladde benen terwijl je doucht." Mmm, klinkt goed!
In de dop van de (grote!) fles vind ik een sponsje, die twee kanten heeft: een gladde roze en een wat hardere, scrub-achtige witte kant. Met de gladde kant breng ik de witte crème op mijn (onder)benen, en dit laat ik een minuutje intrekken. Vervolgens spring ik onder de douche, en terwijl ik m’n haren was, trekt de crème nog een paar minuutjes in terwijl het water eroverheen stroomt (maar niet alles erafspoelt). Daarna pak ik het sponsje weer, en ga ik met de witte kant over mijn benen. Het voelt een beetje als scrubben, iets harder, maar zeker niet pijnlijk. Met ronddraaiende bewegingen haal ik de laatste restjes crème weg.
En wat nu? denk ik. Maar niks nu, want alle haartjes zijn al weg! Ja, echt waar. Ik kon het zelf ook niet geloven; ik dacht alleen ‘waar zijn die haartjes heen?!’. Maar mijn benen waren superglad…

…en dat bleven ze de hele week. Daarna kwamen er wat stoppeltjes terug, maar deze waren wel véél zachter dan de stoppeltjes die ik vaak na het scheren heb.

En daarna… de koude wasstrips van Veet. Onder het motto ‘eindeloos zacht’ moeten deze stripjes met wax alle haartjes in één roetsj (au!) verwijderen, zelfs haartjes korter dan 2 millimeter! Je hebt ze in twee varianten: voor gezicht, oksels en bikinilijn (kleine stripjes), en grote strips voor je benen. En deze strips zijn er allemaal weer in de drie kleuren: roze (normale huid), groen (droge huid) en blauw (gevoelige huid).

Je gebruikt de strips op een droge huid, en je moet ze dus ook niet natmaken. Wat dan wel? Een beetje verwarmen tussen je handen, langzaam de twee strips van elkaar trekken, op je huid plakken, 10 seconden stevig aandrukken en dan RATSSJ eraf trekken. Even pijnlijk – laten we eerlijk zijn -, maar het valt best mee. Daarna gebruik je de nabehandelingsdoekjes die erbij zitten, die de waxrestjes verwijderen en je huid lekker zacht maken.

En that’s it! Het werk op je bovenlip, kin en voorhoofd maar ook bij je bikinilijn en oksels. Hoewel die laatste twee wel gevoelige plekjes zijn om te ontharen…

Conclusie: de ontharingsproducten van Veet zijn lekker makkelijk en ingedeeld voor elk huidtype. Dat vind ik wel een pluspunt! Ik ga niet zeggen dat de waxstrips pijnloos waren, maar ze zijn wel super easy in ‘t gebruik. En de in-shower crème is geweldig: gewoon terwijl je douchet, en de haartjes zijn allemaal weg, en blijven veel langer weg dan bij het scheren.

Ben je benieuwd geworden naar de producten? Je vindt ze bij de drogist; de Veet In-Shower kost € 8,99 voor 150 ml en € 14,99 voor 300 ml. De koude wasstrips voor je benen kosten € 9,99 en die voor bikini, oksel en gezicht € 6,99.