Beauty

De gecombineerde huid

De gecombineerde huid is combinatie van twee huidtypen: droog/gevoelig en vet. Meestal is de T-zone (voorhoofd, neus en kin) het vette gedeelte en is de rest van het gezicht (de wangen) gevoelig en droog.

Je kunt de gemengde huid verzorgen met producten van het meest dominerende huidtype (dus het type wat je het meest hebt, bijvoorbeeld ‘vette huid’), maar er zijn natuurlijk ook gewoon producten voor de gemengde huid.  

Reiniging
Gebruik het liefst producten die de huid voldoende vocht geeft, zonder de vette gedeelten nóg vetter te maken. Gebruik het liefst producten die zijn gemaakt voor de gemengde huid en vochtinbrengers op waterbasis die je vaker aanbrengt op de wangen dan op de T-zone. Reinigingsproducten die vitamine A bevatten helpen de huid in balans te brengen

Masker voor jou huid
Het beste is om elke week of elke twee weken een speciaal moddermasker of kleimasker te nemen. Moddermaskers hebben een ontspannende werking en ze stimuleren ze de bloedsomloop en de ontslakking van de huidcellen. De afgestorven huidcellen lossen op en de poriën worden verfijnd!

Dagcrème
Gebruik elke dag een dagcrème (ook als je jong bent!) en gebruik er altijd eentje die speciaal is gemaakt voor de gemengde huid. Dat staat er altijd op, dus kan niet missen!

Foundation
Gebruik een foundation die het vet absorbeert om glans te voorkomen. Gebruik het liefst foundations in vloeibare vorm die mattere, dan worden de droge gedeeltes niet droger (zoals bij een matterende poeder).

Fijne producten

Dr. van der Hoog puur reinigingsfoam, € 6,99. Dit schuim verwijdert vuil, overtollig talg en make-upresten en reinigt je poriën. Met kiwi-extract: da’s rijk aan mineralen en vitaminen. Na gebruik voelt je huid lekker fris en zacht aan!

Nivea verfrissende reinigingsmelk, € 5,45. Deze reinigingsmelk is geschikt voor de gemengde huid. De combinatie van komkommerextract en vitamines verwijdert make-up en onzuiverheden. De structuur hydrateert je huid optimaal, zonder een vettig laagje achter te laten.

Nivea verfrissende tonic, € 5,45. Deze tonic is geschikt voor de gemengde huid en de milde samenstelling bevat bestanddelen die het vochtbalans van je huid helpen te herstellen, waardoor de huid weer goed kan ademen en zacht en fris aanvoelt.

Sébo Spécific van Yves Rocher, € 5,58. Een hydraterende matterende verzorging van 100 % plantaardige stoffen dat probeert de talgproductie te reguleren en het glimmen van de huid tegen te gaan.

Dr van der Hoog Puur verfrissend masker, € 9,49. Dit masker is een snelle oppepper, die je huid verfrist en tot diep in de poriën reinigt. Met kiwi-extract, wat rijk is aan vitaminen en mineralen. Geschikt voor ongeveer zeven behandelingen; dit masker kan dagelijks gebruikt worden.

"Imperialis" gezichtscrème van Lush, € 16,50. De lavendel brengt de balans terug in je gezicht en stimuleert de drogere delen zelf meer natuurlijke oliën te produceren en zorgt er voor dat de vettere delen dit niet doen. Imperialis is gemaakt met de goede verhoudingen van boters en natuurlijke oliën. Dat maakt dee keizerlijke crème niet te vol, maar ook zeker niet te licht.

Nivea hydraterende dagcrème, € 7,45. Deze hydraterende dagcrème helpt het vochtbalans van je huid te behouden en uitdroging te voorkomen. Door de UV-vilters wordt je huid niet snel rood door de zon. De jojoba-olie helpt te huid te versoepelen.

Vichy Area Teint, € 14,75. Deze superluchtige foundation laat de huid ademen en geeft de huid een mooie, egale teint en hydratatie gedurende de hele dag… zonder de poriën te verstoppen. Verkrijgbaar in 6 tinten.

De jojoba-lijn van Sabon, voor de gecombineerde huid. Jojoba heeft zijn oorsprong in Amerika. Jojobazaadolie geeft een natuurlijke bescherming tegen de zon. Van alle oliën ligt jojobaolie het dichts bij ons natuurlijke huid vet. Het heeft een balancerende en kalmerende eigenschap en het voedt de huid. Vanaf € 9,95.

Met dank aan Femke