Beauty

Verkoelings tips

De zomer staat – normaal gesproken – in het teken van zon en warmte. Is dit niet te vinden in Nederland, dan gaat menig vakantieganger op zoek naar de zon in het buitenland. Maar soms is het net eventjes iets te warm en kan je wel wat verkoeling gebruiken…

Verkoelingstips voor thuis:

-          Zoek de schaduw op! Dat kon je natuurlijk zelf ook wel bedenken, maar als de zon schijnt en het is erg warm, dan is het natuurlijk ook niet verstandig om in de brandende zon te gaan liggen bakken.

-          Doe koud water in een teiltje en ga lekker pootjebaden! Reken maar dat je daar lekker van afkoelt.

-          Eet een ijsje, en dan geen magnum of cornetto, maar een raketje of perenijsje. Heerlijk, verkoelend en weinig calorieën!

-          Blaas samen met een vriendin een zwembadje op en ga er lekker in liggen met wat tijdschriften en een ijskoude cocktail. Is nog gezellig ook!

-          Vul een plantensproeier met water en ijs en sproei jezelf helemaal onder wanneer je het te warm krijgt. Instant verkoeling!

-          Leg een fles water in de koelkast en vul hem telkens bij zodat je steeds lekker koel water hebt om te drinken (of om gewoon lekker over jezelf heen te gooien).

-          Zet de tuinsproeiers aan, zet een (plastic) ligstoel neer, trek je bikini aan en ga liggen!

Verkoelingstips op locatie:

-          Neem een mini-fan of een waaier mee in je tas zodat je jezelf wat koele wind toe kan blazen.

-          Of course: een flesje met water in je tas. Leg hem voordat je weggaat een paar uur inde vriezer, doe er aluminiumfolie omheen en jij hebt de hele dag heerlijk koud water.

-          Neem een klein sproeiertje mee (bijvoorbeeld een lege van zonnebrand of parfum) met water erin. Heerlijk om even over je armen of gezicht te sprayen.

Verkoelings-uitjes:

-          Ga naar het zwembad of een meertje in de buurt. Wanneer het te warm wordt op je handdoek, neem je een duik in het koele water. Denk wel aan een goede zonnebrand met hoge factor! In het water verbrand je nog sneller.

-          Ga met je moeder mee boodschappen doen: in de supermarkt is het altijd heerlijk koel door de airco.

-          Heb je een scooter? Ga (met een vriendinnetje) een stukje toeren. De wind is heerlijk! Alleen de warme helm op je hoofd is natuurlijk minder fijn, maar als je daarna lekker gaat zwemmen ben je dat allang weer vergeten.

-          Ben je de warmte en de zon helemaal zat? Ga naar de bios! Reken maar dat het daar heerlijk koel is.

-          Shoppen met warm weer is niet fijn. Maar overdekte winkelcentra zijn vaak veel minder benauwd dan ‘losse’ winkels. Zoek dus een leuke winkelcentrum op en ga shoppen!

-          Trek kleren met niet al te veel stof aan en – heel belangrijk – een koele stof, zoals linnen of katoen. Synthetische stoffen kan je beter vermijden, dat zweet  en plakt heel erg. Laat ook je high heels staan, maar ga voor lekkere comfi flipflops.

door onze redactrice Cynthia