Beauty

Rimpeltjes voorkomen

Je bent nu nog jong en hoe je huid over twintig jaar is, zie je dan wel weer. Maar besef je eigenlijk wel dat jij nu heel veel kan doen om er voor te zorgen dat je huid er later nog mooi uitziet?

De vorming van rimpels is voor een deel genetisch bepaald en wordt voor een deel veroorzaakt door factoren van buitenaf: de (vieze) buitenlucht, zon, stress, het gebruik van make-up, et cetera… We krijgen ooit toch wel rimpels en daar kunnen we niks tegen doen, maar vertragen kan wel! Girlscene geeft je tips.

– Roken is – zoals iedereen wel weet – slecht voor je lichaam, je gezondheid en het is al helemaal een killer voor je huid. Probeer dus zoveel mogelijk van de sigaretten af te blijven.

– Veel meiden vinden het heerlijk om de zon op te zoeken en uren te gaan bakken en vervolgens poepiebruin te worden (of keihard te verbranden). Zonnen mag, maar doe het verantwoord. Smeer met een hoge factor, zorg dat je niet verbrand en ga tussen 12 en 3 niet de zon in. Draag ook altijd een zonnebril als de zon schijnt. Niet alleen omdat dat zo hip staat, maar omdat je automatisch je ogen samenknijpt als er fel licht in komt. En dit zorgt weer voor, juist, rimpeltjes rond je ogen.

– Drink genoeg water (het liefst 1 à 2 liter op een dag). Dit hoor je natuurlijk overal (trainers, diëtisten: iedereen raad het je aan), maar het belang ervan wordt echt onderschat. Water is heel belangrijk, zeker voor een mooie huid!

– Af en toe een glaasje is niet erg, maar drink alcohol met mate. Het onttrekt vocht aan je huid  en dat zorgt voor rimpels.

– Iedereen weet dat stress slecht voor je is, en al helemaal voor je huid. Vermijd stress dus zoveel mogelijk, al is dat niet makkelijk.

– Slaap! Je bent geen luilak als je veel slaapt: het is juist goed voor je. Ga vroeg naar bed en ga er vroeg weer uit: zo ben je de volgende dag lekker fris én het is goed voor je huid als je lekker uitgerust bent.

– Gebruik een dagcrème met SPF. Dit houdt zonnestralen ‘tegen’ en zoals je al eerder las, is zon slecht voor je huid.

– Heb je een droge huid? Smeren, smeren, smeren dan! Gebruik een goede moisturizer of vochtinbrengende crème zodat je huid haar vochtpeil hoog houdt. Elke dag weer!

Natuurlijk betekenen deze regels niet dat je niets leuks meer mag doen (geen alcohol, niet roken, geen zon), maar meer om te laten zien hoeveel invloed je levensstijl NU heeft op je huid over twintig jaar. En dan kan je er niks meer aan doen… Dus ben je tevreden met hoe je nu leeft? Ga vooral zo door. Wakker geschud? Ga lekker gezond leven! Beter voor nu én voor later.

door onze redactrice Cynthia