Beauty

Thermae 2000

Een tijdje geleden schreef ik over mijn bezoekje aan de Zwaluwhoeve, in Harderwijk. Veel meiden vonden het stuk leuk, maar vonden de sauna wel érg noordelijk. Nu voor de meer zuidelijke bewoners van Nederland: mijn verslag van een bezoek aan Thermae 2000, in het zuiden van Limburg!

Thermae 2OOO is een heel groot beautycentre, vlakbij Valkenburg en Maastricht, dus echt superzuidelijk! Met groot bedoel ik ook echt groot: zo’n 60.000 m2… er zijn binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en massages. Ook kun je er eten en blijven slapen; er zijn drie restaurants en een 4-sterren hotel.

Zoals ik al zei ga ik regelmatig met m’n moeder naar de sauna, en zo ook deze keer. We proberen vaak andere sauna’s uit, en bij Thermae 2000 waren we nog nooit geweest.
De eerste indruk van de sauna, was dat -ie nogal onoverzichtelijk was. Het begon al bij binnenkomst, waar de receptie een beetje verscholen lag. Het meisje van de receptie wist ook niet wat voor arrangement er nu precies geboekt was. Ook was er geen rondleiding en geen plattegrondje: en dat voor zo’n megagroot gebouw… Een nogal rommelig begin, helaas!
Vervolgens bleef het onoverzichtelijk: er was nergens een kaartje te zien en er hingen overal bordjes door elkaar. Daarnaast werd er nog gebouwd aan de sauna; veel van de douches werkten daarom niet…

De sauna’s waren wel erg mooi en vrij nieuw, en het Turkse stoombad heel erg fijn. Ook was er een speciale ontspanbioscoop (yep, dat hoor je goed!), helaas moest je hier best veel geld voor betalen.
Ook hebben we een schoonheidsbehandeling gehad: een Summer Feeling lichaamspakking. Daarvoor werd je gescrubd en ingesmeerd met olie, waarna je werd ingepakt in verschillende laagjes en in een warm waterbad werd gedompeld. Erg relaxed!

Wat ook jammer was, was dat de véle zwembaden alleen met badkleding toegankelijk waren. Dit wisten we niet; in de sauna’s mag je namelijk niet gekleed zijn, dus hadden we ook niets meegenomen. Daardoor kon je geen gebruik maken van de vele baden… erg zonde, dus!

Kortom: een mooi complex met véél faciliteiten, maar wel een beetje onoverzichtelijk en met helaas niet zo’n goede service. Ik zou zeggen: kom er eens heen mét bikini en ga gewoon lekker de hele dag zwemmen met vriendinnen, dan is het heerlijk!