Beauty

Scrub je lippen

Iedere week doe ik het: mijn lippen scrubben. Het klinkt raar, maar je krijgt er superzachte lippen van, en het kost maar een paar minuutjes van je tijd!

Hoe doe je het?

Je kunt je lippen scubben met een (ongebruikte) zachte tandenborstel. Maar soms is dit niet genoeg om de velletjes van je lippen te halen en ze zacht te maken. Daarom kun je zelf een scrub maken:

Daarvoor heb je het volgende nodig: een theelepeltje olijfolie, een theelepel honing, twee theelepels suiker en een klein beetje citroensap. Dit meng je door elkaar en dep je met je vingers op je lippen, in ronddraaiende bewegingen. Je kunt het ook op een ongebruikte tandenborstel doen en zo in je lippen masseren. Daarna eventjes met wat water en een tissue erafhalen en klaar ben je!

Je kunt tegenwoordig ook kant en klare lipscrubs kopen:

Lip Strip Cooling Sugar Scrub van Laura Geller, € 13,-

de Lip Scrub & Moisturizer van het merk Sally Hansen. Het is een stift met aan de éne kant een scrubkant met hele kleine korreltjes, waar je je lippen zachtjes mee kunt scrubben en alle velletjes afhaalt. Daarna gebruik je de andere kant van de stick, want dat is een lippenbalsem, die je lippen weer superzacht maakt. Hij is te koop voor €14,95 bij ICI PARIS XL en bij de betere drogisterij-parfumerie speciaalzaken.

Lipscrub van Smashbox, te koop bij ICI PARIS XL of Sephora in de V&D

Bourjois Duo Lip Scrub & Balm: een lipbalsem met aan de achterkant een handig scrubsponsje. Als vervanger voor de tandenborstel! Dit duo kost € 10,-.

Een lipscrub in een stick, hoe handig! Van The Body Shop voor € 9,-.

Let op: gebruik NOOIT een lichaams- of gezichtsscrub voor je lippen. Die zijn vaak veel te grof en te hard voor je tere lippen, en het kan ze zelf kapot maken. Maak dus echt zelf een zachte lipscrub of koop er eentje in de winkel.