Beauty

High volume ponytail

De gewone ponytail kan altijd nog prima en is supertijdloos, maar de celebs vinden het wel tijd voor iets nieuws… De high volume ponytail! En dan niet volume in de staart, maar bij je kruin! Girlscene laat je zien wat daarmee bedoelt wordt en natuurlijk hoe je die zelf kan maken!

Subtiel voor Gwen Stefani (en dat mag ook wel in combinatie met haar kleding en make-up…).

Chic & sleek bij Jessica Alba. Mooi!

Kate Beckinsale is groot fan van de ‘high volume ponytail’ en ze wordt er dan ook regelmatig mee gezien. Check de volgende foto’s van haar op verschillende evenementen:

En laten we eerlijk zijn: het staat haar perfect!

Jessica Biel verplaatst het volume liever wat naar achteren.

Alyssa Milano houdt het simpel en subtiel maar wel héél sexy!

Charlize Theron doet ’t met een knotje. Chic!

Maar hoe maak je zoiets nou zelf? Nou, zo:

1. Was je haar en zorg dat je haar handdoekdroog is. Neem een handvol (grootte van een mandarijn) mousse en verdeel dit over je haar. Niet voorzichtig doen, gebruik je handen juist om wat meer volume te krijgen.

2. Ga je haar nu touperen/teasen (wat Mascha laatst heeft uitgelegd) bij je kruin (vooraan bij je voorhoofd dus) totdat je de gewenste hoogte hebt bereikt. Pak nu een kam met zachte haren (in ieder geval geen harde pennen) en kam het nu voorzichtig naar achteren (net als wanneer je een normale paardenstaart maakt) zodat het geheel wat gladder wordt.

3. Nu kan je je haar gaan vastzetten met een elastiekje (of lintje, wat je mooi vindt). De juiste hoogte is bij dit kapsel wel belangrijk: zet de staart vast ter hoogte van je wenkbrauwen, liefst nog íets hoger.

4. Toupeer je staart nog een beetje en gebruik een klein beetje gel (echt een klein beetje!) in de uiteinden van je staart. Klaar? Spray dan haarlak over het hele kapsel  en klaar ben je!

door onze redactrice Cynthia